Vantelesna oplodnja

Vantelesna oplodnja (VTO) ili in vitro fertilizacija (IVF) predstavlja najsavršeniji i najsloženiji vid lečenja sterilteta kod jednog para. Sama vantelesna oplodnja ima nekoliko faza.

Nakon adekvatne pripreme sledi stimulacija ovulacije i praćenje razvoja i porasta folikula na jajnicima uz adekvatno doziranje stimulatora ovulacije. Kada se postigne zadovoljavajuća veličina, sledi davanje tzv. stop injekcije nakon čega sledi za manje od 36 časova aspiracija folikula koje se, najčešće, izvodi u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji.

U aspiriranoj tečnosti iz folikula embriolog nalazi jajne ćelije koje u laboratorijskim uslovima spaja sa obrađenim spermatozoidima. Tako nastaje embrion koji se čuva i razvija u inkubatorima i 2.-5. dana ubacuje u matericu žene, čime se postupak vantelesne oplodnje završava i čekaju se rezultati koji slede za 14 dana.

ZAKAŽITE PREGLED

kod ginekologa

Rana menopauza

Menopauza je neizbežan i ireverziblian deo procesa opšteg starenja organa reproduktivnog sistema svake žene, posle čega dolazi do gubitka redovnog menstrualnog krvarenja. Većina žena ulazi u period menopauze oko 50. godine života, a neke imaju normalne cikluse čak do...

Smanjeni libido

Šta je smanjen libido? Libido je - u širem smislu – vrsta psihičke energije, a u užem želja – nagon - za zadovoljavanje seksualnog nagona. Ovaj nagon je vrlo individualan, zavisi od pola, vaspitanja, raspoloženja, stanja, medjusobnih odnosa unutar partnerske...

Menopauza i aritmija

Zašto se nekad u menopauzi javlja nepravilan rad srca? Da li je to opasno? Kada treba potražiti savet lekara?

Promene na grliću

Šta mogu biti promene na grlću? Da li su opasne? Šta se radi kad se nadju?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: