Akne

Acnae vulgares (obične akne) se javljaju kod mladih, u periodu puberteta, ali se njihovo postojanje može produžiti i u odraslom dobu. Akne su posledica prisustva određenog, genetski predisponiranog,  broja folikula pojačano osetljivih na dejstvo  normalnog nivoa muških polnih hormona. Lučenje i mužkih i ženskih polnih hormona kod dečaka i devojčica, u različitim koncentracijama, počinje u pubertetu. Kod predodređenih folikula dolazi do ubrzanog orožavanja, što vodi kumulaciji loja i odumrlih kožnih ćelija, što omogućava razmnožavanje bakterija (propione bacterium acnes) i sledstvenog razvijanja zapaljenskog procesa.

Akne se mogu videti kao sitne, bele potkožne bubuljice (zatvoreni komedoni), gnojne bubuljce, crni otvoreni komedoni (miteseri) i/ili duboki, bolni potkožni čvorovi i ciste, na koži lica, vrata, grudi, leđa i ramena – na ovim predelima koža ima najviše žlezda koje luče sebum – loj.

Lečenje akni obuhvata adekvatnu i pravovremenu upotrebu širokog spektra lokalnih neinvazivnih i invazivnih metoda, kao i sistemsku terapiju u kombinaciji sa adekvatnom negom kože i higijensko-dijetetskim režimom, a u zavisnosti od intenziteta promena i preferencije pacijenta.

Obzirom da raspolažemo svim dodatnim sredstvima kojima se leče akne ali i ožiljci od akni (hemijski pilinzi, Er Yag laser, fileri…), naši doktori svakom pacijentu individualno prilagođavaju lečenje što garantuje najbolji rezultat.

Ne zaboravite, lečenje akni traje dugo, naoružajte se strpljenjem, ali u pravim rukama očekujte samo uspeh!

ZAKAŽITE PREGLED

Mladeži

Mladeži

Šta je mladež? Kako prepoznati izmenjeni izgled mladeža? Koja je prevencija malignih tumora kože?

Kožne bradavice

Kožne bradavice

Koje vrste virusnih bradavica postoje? Kako izgledaju? Kako se uklanjanju?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com