Antibiotici u trudnoći

Antibiotike niko ne sme da pije bez preporuke lekara, a posebno je važno za da trudnice poštuju ovo pravilo zato što, ako postoji indikacija, postoje antibiotici koji smeju da se daju u trudnoći, ako ne postoji alergija na njih, kao što su penicilini (B) i cefalosporini (B), neki makrolidi – eritromicin (B), ali i neki koje treba izbegavati, poput ribavirina (X) i tetraciklina (X u II i III trimestru).

U ovoj kategoriji, možda još više nego u ostalima, potrebno je proceniti rizik i benefit, posebno kod teških infekcija koje zahtevaju jaču terapiju, i kod kojih je neophodno delovati jačim lekovima, zbog stanja majke.

ZAKAŽITE PREGLED

kod akušera

Epizotomija

Šta je epizotomija? Kada se radi? Da li uvek mora da se radi?

CTG

Šta je CTG? Kada se radi? Kako se radi CTG? Šta se procenjuje CTG-om?

Serklaža

Šta je serklaža? Koje su indikacije za serklažu? Kako se radi? Ima li rizika od intervencije?

3D i 4D ultrazvuk

Šta je 3D a šta 4D ultrazvuk? Šta je potrebnod da bi se beba lepo videla? Šta se vidi?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: