Biohidratacija – tretman za suvu kožu

Sta je biohidratacija?

Muška koža je često vrlo suva – što zbog dužeg boravka u zatvorenim prostorijama, što zbog nedovoljne hidratacije – unođenja vode i negovanja kože. Biohidratacija je tretman koji revitalizuje kožu – poboljšava teksturu i čini je baršunastom.

Odličan je kao izdvojeni tretman, posebno nakon stresa – sunčanja, napornog perioda, izlaganja vetru, i niskim ili visokim temperaturama…ali i kao nastavak nege nakon drugih tretmana – laserskog pilinga, hemijskog pilinga, laserskog podmladjivanja, dermoabrazije, filera… U sastavu tretmana biohidratacije su aminokiseline i hijaluronat koje deluju na fibroblaste i poboljšavaju njihovu regeneraciju.

Kome se preporučuje biohidratacija?

Svim osobama koje su izlagale svoju kožu sunčevim zracima – leti i zimi, kao i visokim ili niskim temperaturama, ali svima koji žele da poprave hidrataciju kože, a posebno onima koji imaju suvu kožu – nema više perutanja i osećaja zatezanja kože. Rezultat – meka i nežna koža, baršunasta na dodir. Sjajan je za produžavanje i pojačavanje efekata lasera i pilinga, kao i u redovnoj nezi kože.

Koje se regije mogu tretirati?

Najčešće se tretira lice, a mogu i vrat, dekolte, gde god smeta suva koža.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Nakon nanošenja lokalnog anestetika u obliku kreme injekcioni rastvor se aplikuje u kožu željene regije. Po želji, u cilju još većeg efekta na lice, vrat, oko očiju ili na dekolte nanose se posebne maske oblika prilagodjenog za tretman željene regije, a nakon skidanja maske se ostatak koji nije upijen lagano umasira u kožu. Maske u sebi imaju izrazito visoke koncentracije hijaluronske kiseline i dodatno hidriraju kožu nakon tretmana, biorestruktuirajućom aktivnošću – stimulacijom sinteze kolagene i elastina. Maske je moguće i posebno nanositi, nakon tretmana laserom, laserskog pilinga ili filera. Tretman, uz masku traje oko 45 min.

Koliko tretmana je neophodno?

Najbolji su efekti ako se radi tri vezana tretmana, na tri nedelje, ali se može raditi i jednom, za posebnu priliku ili u sklopu redovne nege.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Nakon tretmana treba nežno očistiti lice to veče, bez većih pritisaka.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Redovnim tretmanima i ponavljanjem biohidratacije, prema individualnim potrebama stanja kože.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski piling

Laserski piling

Zašto je laserski piling odličan za mušku kožu? Kako deluje i koje su prednosti?

Laserska terapija kapilara

Laserska terapija kapilara

Šta su prošireni kapilari? Na kojim regijama se najčešće pojavljuju? Šta uzrokuje ovaj problem i pomoću kojeg lasera se on najefikasnije tretira?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com