Bolan i ružan ožiljak od epizotomije

D.J. – 32 godine

Šta je bio vaš problem?

Porodila sam se pre dve godine, rodila sam bebu na vakuum, pa su morali da rade epizotomiju koja je bila dosta velika. Teško je zarastala a na jednom mestu je i pukla, tako da je tu – na samom ulazu u vaginu – bio i širi i deblji ožiljak. Imala sam velikih problema, teško sam čak i sedela na toj strani. Osećala sam ožiljak koji je zatezao, a odnose nisam imala duže od osam meseci jer mi je bilo toliko bolno da sam na kraju odustala. Na redovnom ginekološkom pregledu pitala sam lekara da li taj ožiljak može da se ukloni. Odgovorio mi je da ne mora, da je dovoljno da se omekša, što je moguće učiniti laserom.

Kako ste se osećali tokom tretmana?

Doktorka koja je radila tretman saopštila mi je da nema potrebe za anestezijom jer se tretirano tkivo sve vreme hladi. I zaista, malo je peckalo, a doktorka je stalno proveravala kako se osećam, da li je ožiljak popustio, sve dok ga više nisam osećala. Malo je krvarilo posle toga, a kad je krvarenje prestalo, mazala sam vazelin. Tri puta sam imala intervenciju, ali su bol i neprijatnost nestali već posle drugog puta.

Kakav je rezultat – kakvi su vaši utisci?

Ja sam apsolutno oduševljena – NIŠTA više ne osećam na mestu ožiljka, ne boli, ne zateže, odnosi su normalni… Sam ožiljak nije se vizuelno promenio, ali nema više NIJEDNE od tegoba koje sam imala. Jedino se sada bojim druge trudnoće i naredne epizotomije. Mada, sada znam kako da rešim problem ukoliko se ponovi, i sasvim sigurno neću ponovo čekati dve godine!

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com