Botoks

Šta podrazumeva aplikacija botoksa?

Botulinum A je toksin koji privremeno blokira mišiće čime se gubi mogućnost prekomerne mimike, te koža iznad tih mišića postaje zategnuta, bez bora. Efekat traje u zavisnosti od doze i prethodnog stanja, ali zavisi i od metabolizma pacijenta.

Ne birinite – terapija botulinom A nikada ne treba da napravi „smrznuto lice“ kojim bi se izgubila mogućnost ispoljavanja emocija, nego da blokira mišiće odgovorne za pravljenje grimasa i samim tim bora, ostavljajući mogućnost da se izraze emocije i ne izgubi individualnost.

Ko je kandidat za botoks?

Najčešće bore na muškom licu su proizvod stresa i zabrinutosti – bore izmedju obrva – glabeli i na čelu, a česte su i “smejalice”, u uglovima oiju. Sve više muškaraca želi da ublaži ili otkloni ove bore, ne samo zato da bi izgledali mlađe, nego da izgledaju manje zabrinuto.

Botulin A može se koristiti i za sprečavanje nastanka bora – nikada nije rano za intervenciju –što se ranije stavi, manja je verovatnoća da će se pojaviti bore.

Koje se sve regije pomoću nje mogu tretirati?

Čelo, izmedju obrva, oko očiju, a botoks se može koristiti i za terapiju prekomernog znojenja.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Pre intervencije se stavi lokalna anestezija u vidu kreme koja stoji do 30 min, tako da intrevencija nije bolna.Tretman se izvodi aplikacijom botulina A u željenu regiju mikroiglama.

Koliko tretmana je neophodno?

Jedan tretman je obično dovoljan. Nekad je potrebno doći na dodatnu intervenciju da bi se dodala dodatna količina botulinuma u cilju postizanja boljeg efekta („top up“) – uvek je bolje dati manje, pa dodati kada se vidi pun efekat.

Da li je nakon tretmana neophodno sprovoditi neki poseban režim nege?

Nakon intervencije ne treba masirati niti trljati regiju u koju je injeciran botulinum A, vežbati ili piti alkohol 24h nakon internecije, ne treba ležati bar četiri sata nakon intervencije i treba izbegavati terapiju aspirinom, ibuprofenom i naproksenom, a maksimum efekta će biti vidljiv nekoliko dana nakon intervencije.

Neželjeni efekti intervencije su retki i prolazni – otok i pojava modrice na mestu uboda, glavobolju i simptomi prehlade. Ozbiljnije posledice koje se javljaju vrlo retko su pad kapka, podizanje obrva, jednostrani osmeh, suvoću oka ili prekomerno suzenje.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Posle aplikacije botulina A, koža će izgledati sjajno, jer se odmara od stalnih, prekomernih kontrakcija mišića. Intervenciju je moguće ponavljati kad god je potrebno. Važno je da intervenciju radi iskusan lekar, sa odgovarajućom edukacijom!

Kako izgleda aplikacija botoksa možete pogledati ovde:

ZAKAŽITE PREGLED

Depilacija

Koji su najčešći razlozi za lasersku epilaciju? Kako izgleda tretman?

PRP terapija opadanja kose

Šta sve može da uzrokuje gubitak kose? Kako postupiti ukoliko intenzivno opadanje kose traje tri ili više meseci?

Hemijski piling

Na koji način možemo pospešiti regeneraciju kože? Koje sve vrste pilinga postoje? U tretmanima kojih stanja se svaka od njih upotrebljava?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com