Botoks i uklanjanje bora

Šta je aplikacija botoksa?

Botulinum A je toksin koji privremeno blokira mišiće, čime se gubi mogućnost prekomerne mimike, te koža iznad tih mišića postaje zategnuta, bez bora. Efekat traje u zavisnosti od doze i prethodnog stanja, ali zavisi i od metabolizma pacijenta.

Terapija botulinom A nikada ne treba da stvori efekat „smrznutog lica“, kojim bi se izgubila mogućnost ispoljavanja emocija, nego da blokira mišiće odgovorne za grimase, i samim tim bore, ostavljajući mogućnost da se izraze emocije i ne izgubi individualnost.

Kome se preporučuje botoks?

Onima koji žele da uklone bore između očiju, oko očiju, na čelu, iznad usana… Botulin A može se koristiti i za sprečavanje nastanka bora. Nikada nije rano za intervenciju – što se ranije aplicira botoks, manja je verovatnoća da će se pojaviti bore.

Koje se regije mogu tretirati?

Vistabel (Allergan) i Botox (Allergan) su formulacije toksina botulinum tip A koje se koriste za uklanjanje mimičnih bora u regionu središta čela, oko očiju, na čelu (Vistabel) ili za terapiju prekomernog znojenja (Botox).

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Tretman se izvodi aplikacijom botulina A u željenu regiju mikroiglama. Pre intervencije se nanosi lokalna anestezija u vidu kreme koja stoji do 30 minuta, tako da intrevencija nije bolna.

Koliko tretmana je neophodno?

Jedan tretman je obično dovoljan. Nekad je potrebno doći na dodatnu intervenciju da bi se dodala dodatna količina botulinuma u cilju postizanja boljeg efekta („top up“) – uvek je bolje dati manje, pa dodati kada se vidi pun efekat.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Nakon intervencije ne treba masirati niti trljati regiju u koju je injeciran botulinum A, kao ni vežbati ili piti alkohol 24 h nakon tretmana. Ne treba ležati bar četiri sata nakon intervencije, a treba izbegavati terapiju aspirinom, ibuprofenom i naproksenom. Maksimalan efekat biće vidljiv nekoliko dana nakon intervencije.

Neželjeni efekti intervencije retki su i prolazni – otok i pojava modrice na mestu uboda, glavobolja i simptomi prehlade. Ozbiljnije posledice obuhvataju pad kapka, podizanje obrva, jednostrani osmeh, suvoća oka ili prekomerno suzenje.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Posle aplikacije botulina A koža će izgledati sjajno, jer se odmara od stalnih, prekomernih kontrakcija mišića. Intervenciju je moguće ponavljati kad god je potrebno. Važno je da intervenciju radi iskusan lekar, sa odgovarajućom edukacijom!

ZAKAŽITE PREGLED

Epilacija

Epilacija

Zašto je Nd laser najbolji metod za epilaciju? Prednosti? Da li se ova epilacija može raditi i leti? Pogledajte video…
Juvederm Volite

Juvederm Volite

Zašto se nakon Volite dermalnog filera blista? Kome je namenjen i gde se sve koristi?
Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video...
Lifting osam tačaka

Lifting osam tačaka

Kako se radi lifting osam tačaka? Šta se koristi? Gde se stavljaju fileri? Kako deluje u kombinaciji sa botoksom? Pogledajte video...
Cellular Matrix

Cellular Matrix

Kako se radi lifting osam tačaka? Šta se koristi? Gde se stavljaju fileri? Kako deluje u kombinaciji sa botoksom? Pogledajte video...

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com