Brojanje pokreta bebe na kraju trudnoće

Beba se mnogo pokreće pri kraju trudnoće, što je znak da joj je još uvek dobro u stomaku, i da je u dobrom stanju.

Pri kraju trudnoće korisno je da brojite pokrete bebe – jednom ili dva puta dnevno, u zavisnosti kako se dogovorite sa lekarom. Najzgodnije je da pratite pokrete ploda ujutro ili uveče – smirite se, lezite ili sedite udobno i koncentrišite na pokrete. U toku dva sata treba da osetite deset pokreta bebe – ako se pokrene deset puta za 15 min – možete da prestanete da brojite, ako je to za pola sata – odlično… ne morate cela dva sata da brojite pokrete, ali u roku od dva sata treba da bude deset pokreta.

Ako ne osetite bebu deset puta u dva sata, koncentrišite se samo na to – nemojte ništa drugo raditi, jer je moguće da vam to odvlači pažnju… ako i dalje ne osećate bebu, konsultujte se odmah sa svojim lekarom.

ZAKAŽITE PREGLED

Epizotomija

Epizotomija

Šta je epizotomija? Kada se radi? Da li uvek mora da se radi?

CTG

CTG

Šta je CTG? Kada se radi? Kako se radi CTG? Šta se procenjuje CTG-om?

Šta posle porođaja?

Šta posle porođaja?

Koliko traje babinje? Kako se hraniti? Da li se može zatrudneti uz dojenje? Kada dolazi ciklus?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Prijava na e-bilten
KONTAKT

Adresa:

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Telefoni:

+381 (0)21 55 13 31 +381 (0)63 69 11 89 +381 (0)21 300 76 59

Radno vreme:

Pon – Pet 08:00h – 20:00h Sub 8:00h – 13:00h

E-mail:

info@poliklinikanovakov.com

Osiguravajuće kuće: