Čišćenje lica laserom – efikasno čišćenje pora bez ceđenja

PROBLEM: Masna koža sa zapušenim porama
REŠENJE: Čišćenje kože laserom ˗ efikasno čišćenje pora bez ceđenja

Masna koža sa zapušenim porama, na kojoj se posledično manifestuju akne, čest je problem u tinejdžerskoj dobi, ali se može javiti i kasnije tokom života. Ovaj tip kože proizvodi mnogo više sebuma nego što je potrebno, što može biti uzrokovano različitim faktorima: genetskom predispozicijom, stresom, hormonskim fluktuacijama, ali i nezdravim životnim navike koje stimulišu lojne žlezde i dovode do pojave nečistoća na koži.

Posledica ove hiperprodukcije sebuma je zapušavanje pora i pojava akni ne samo na licu, već i na različitim delovima tela ˗ vratu, grudima, leđima, ramenima. Takođe, usled prevelikog lučenja sebuma, dolazi i do narušavanja kiselog omatača koža, pa bakterije mnogo brže prodiru u pore i uzrokuju upalne procese na koži.

Šta se rešenje? Održavanje kože čistom osnovni je korak u režimu nege ovog tipa kože. Ukoliko to činite u kućnim uslovima, veoma je važno da koristite dermatološki testirane preparate, specijalno formulisane za ovaj tip kože. Nipošto ne pribegavajte ceđenju bubuljica ˗ tako možete izazvati infekcije, kao i stvaranje ožiljaka.

Mnogo efikasniji i bezbedniji način da održite kožu čistom jeste tretman laserom. Pomoću ove metode deluje se na proširene pore koje se smanjuju, pa masnoća i nećistoća mnogo lakše izlaze iz njih. I ne samo to ˗ nakon nekoliko tretmana i mogućnost nastanka bubuljica i mitesera se smanjuje.

Više o samoj proceduri i njenim benefitima pročitajte ovde >>>.

[yuzo_related]

ZAKAŽITE PREGLED

Lasersko uklanjanje keratoza

Lasersko uklanjanje keratoza

Šta su saboreične keratoze? Kako da ih prepoznate? Koliko tretmana laserom je potrebno za njihovo uklanjanje?

Depilacija

Depilacija

Koji su najčešći razlozi za lasersku epilaciju? Kako izgleda tretman?

PRP terapija opadanja kose

PRP terapija opadanja kose

Šta sve može da uzrokuje gubitak kose? Kako postupiti ukoliko intenzivno opadanje kose traje tri ili više meseci?

Hemijski piling

Hemijski piling

Na koji način možemo pospešiti regeneraciju kože? Koje sve vrste pilinga postoje? U tretmanima kojih stanja se svaka od njih upotrebljava?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com