Čišćenje lica laserom – efikasno čišćenje pora bez ceđenja

Šta je lasersko čišćenje lica?

Lasersko čišćenje kože efikasan je tretman koji bez bolnog ceđenja održava kožu čistijom. Energija Nd:Yag lasera je, zahvaljujući fototermalnom efektu, od velike pomoći pri nezi mlađe kože – posebno one koja je masna i kod koje su pore često zapušene pa kao posledica nastaju bubuljice i akne. Čišćenje kože laserom deluje na proširene pore koje se smanjuju, masnoća i nećistoća izlaze iz njih mnogo lakše, a posle nekoliko tretmana mogućnost nastanka bubuljica i mitesera se smanjuje, jer su pore sitnije. Čišćenje lica laserom nije zamena za lasersku terapiju akni ili ožiljaka – za to postoje drugi protokoli.

Kome se preporučuje lasersko čišćenje lica?

Svima kojima je potrebno čišćenje lica. Kod tinejdžera, to je češće, nekada i jednom nedeljno, a kod starijih ređe, prema potrebi. Ovaj tretman se može koristiti umesto čišćenja ceđenjem jer je blaži i nema opasnosti od stvaranja ožiljaka. Idealan je za održavanje higijene lica, ali i leđa, posebno u periodu života kada je koža masna i sklona bubuljicama i miteserima. Tretman se može primenjivati već početkom puberteta, uz dozvolu roditelja.

Koje se regije mogu čistiti laserom?

Sve regije na kojima je čišćenje potrebno – kompletno lice, vrat, dekolte, leđa, nekada i ramena, ruke.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Nd:Yag laserom prelazi se preko regije koja se čisti. Intervencija nije agresivna i dejstvo energije lasera u vidu peckanja oseti se samo kod većih, začepljenih pora punih sebuma ili kod početnih zapaljenskih procesa. Tokom tretmana koža se sve vreme hladi, te je čak i tada osećaj sveden na minimum. Trajanje intervencije zavisi od veličine regije koja se čisti, između 10 i 30 minuta.

Koliko je tretmana neophodno?

Broj tretmana zavisi od stanja kože, brzine punjenja pora i nije ograničen. Lasersko čišćenje izvodi se jednom nedeljno u periodu kada je potrebno intenzivnije delovati na problem, a kasnije se može raditi po potrebi.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Posle tretmana nekada je moguće vrlo oskudno perutanje, te se savetuje intenzivnija hidratacija, a nega se nastavlja kremama po savetu lekara.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Redovnom negom preporučenom od strane lekara, uz ponavljanje intervencije kada se primeti da za tim postoji potreba.

ZAKAŽITE PREGLED

Epilacija

Epilacija

Zašto je Nd laser najbolji metod za epilaciju? Prednosti? Da li se ova epilacija može raditi i leti? Pogledajte video…
Juvederm Volite

Juvederm Volite

Zašto se nakon Volite dermalnog filera blista? Kome je namenjen i gde se sve koristi?
Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video...
Lifting osam tačaka

Lifting osam tačaka

Kako se radi lifting osam tačaka? Šta se koristi? Gde se stavljaju fileri? Kako deluje u kombinaciji sa botoksom? Pogledajte video...
Cellular Matrix

Cellular Matrix

Šta je tretman Cellular Matrixom? Kome se preporučuje? Koje se regije mogu tretirati?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com