Izostanak menstruacije

Da li je rizično ugraditi spiralu pre prve trudnoće?

Da li je rizično ugraditi spiralu pre prve trudnoće?

Spirala je metod kontracepcije koji se aplikuje u materičnu šupljinu, ostavljajući manji končić u vagini. Ovaj končić olakšava ekstrakciju, daje mogućnost kontrole da li je spiral prisutna ali ujedno se nalazi u vagini u kojoj je prisutan veći broj mikrorganizama (čak i u situaciji potpuno zdrave sredine u vagine). S obzirom da korisnice spirale retko koriste barijerne metode zaštite od trudnoće (kondom) izložene su većem riziku od infekcija i polno prenosivih bolesti. Preko končića infekcija može brzo da se proširi na matericu, vrlo osetljive jajovode i jajnike. Ove infekcije su opasne i kod žena koje su već rađale, ali kod žena koje još žele da rađaju ne predlažemo kao idealan metod kontracepcije.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Laserska nega nogu i stopala

Laserska nega nogu i stopala

Kako se osloboditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja proširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com