Depilacija

Problem: Izražena maljavost
Rešenje: Lasersko uklanjanje dlaka

Ako vam smetaju izražene malje, koji je najbolji način da ih uklonite? Naravno, možete da ih brijete, trimujete ili depilirate voskom. Ali, da li ste ikada razmišljali o laserskom uklanjanju?

U pitanju je tretman pri kojem se, posebnim svetlosnim zrakom, targetira folikul dlake i onemogućava njen reproduktivni ciklus, pri čemu se ne ozleđuje koža. Zahvaljujući ovakvom dejstvu na folikul, dlaka postaje slaba da bi, nakon određenog broja tretmana, folikul postao neaktivan a dlaka u potpunosti prestala da raste. Ili, da objasnimo jednostavnijim jezikom, ono što se zapravo dešava jeste to da pigment vaše dlake apsorbuje laserski zrak, on se pretvara u toplotu, deluje na folikul i odlaže rast dlake.

Nasuprot uvreženim mišljenjima da je ovo “ženski” tretman, stoje svetske statistike po kojima su oko 40% korisnika usluga laserskog uklanjanja dlaka – muškarci. Ovom tretmanuu najčešće se podvrgavaju profesionalni sportisti, na primer, plivači, biciklisti, bodibilderi, ali sve češće i “obični” muškarci.

Koji su najčešći razlozi zbog koji se muškarci odlučuju za lasersku epilaciju?

Na prvom mestu su u pitanju estetski razlozi, za one muškarce kojima smeta “višak” dlaka, posebno na leđima, grudima, stomaku, pa i zadnjici. I da odmah raščistimo jednu od uvreženih predrasuda: lasersko uklanjanje dlaka neće učiniti da izgledate potpuno “glatko”, bez ijedne jedine dlačice – osim ukoliko to ne želite. Ovaj se tretman često koristi da bi se dlake proredile i učinile tanjim i finijim.

Drugo, tokom onih meseci u godini kada se intenzivno znojimo, održavanje higijene jednostavnije je sa manjim brojem dlaka na telu.

I, treće, mnogim muškarcima brijanje lica predstavlja velik problem, a posebno je problematična zona vrata, na kojoj dlačice često urastaju. Epilacijom tog dela kože sprečava se pojava upaljenih, crvenih ili tamnih bubuljica koje se formiraju oko folikula dlake.

Kako tačno izgleda procedura laserskog uklanjanja dlaka (plus, video!), koliko je tretmana potrebno i kako se priprema za tretman saznajte ovde >>>.

[yuzo_related]

ZAKAŽITE PREGLED

Lasersko uklanjanje keratoza

Lasersko uklanjanje keratoza

Šta su saboreične keratoze? Kako da ih prepoznate? Koliko tretmana laserom je potrebno za njihovo uklanjanje?

PRP terapija opadanja kose

PRP terapija opadanja kose

Šta sve može da uzrokuje gubitak kose? Kako postupiti ukoliko intenzivno opadanje kose traje tri ili više meseci?

Hemijski piling

Hemijski piling

Na koji način možemo pospešiti regeneraciju kože? Koje sve vrste pilinga postoje? U tretmanima kojih stanja se svaka od njih upotrebljava?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com