Dopler ultrazvuk krvnih sudova ekstremiteta

Šta je ultrazvuk krvnih sudova ekstremitet?

Dopler ultrazvučni pregled je neinvazivni test koji se koristi da bi se dobio uvid u protok krvi kroz krvne sudove. Običan ultrazvučni pregled daje uvid u izgled krvnh sudova, ali ne i u sam protok krvi..

Kada se radi ultrazvuk vena i arterija ekstremiteta?

Radi se kod sumnje na postojanje tromba, kod proširenih vena, venske insuficijencije, u stanjima začepljenja arterija ili vena, smanjenog dotoka krvi u noge – oboljenja perifernih arterija, , aneurizmi – proširenja arterija, suženja arterija – posebno u vratu.

Kako se radi ultrazvuk ekstremiteta?

Na deo tela čiji se krvni sudovi ispitiuju lekar nanese gel i postavi sondu, nakon čega se prati protok i beleže parametri protoka. .
Dijagnostičke metode koje mogu dodatno dati uvid u kardiološka oboljenja su ehokardiografija, ultrazvuk karotida, EKG, a informacije koje se dobiju tumači kardiolog, uz detaljan kardiološki pregled,.

Sve navedene metode mogu se raditi i kao preventivni pregledi, u cilju dobijanja uvida u stanje organizma i smanjenja rizika od napredovanja oboljenja.

Budite sigurni! Zakažite Vaš preventivni pregled kod kardiologa!

[yuzo_related]
Srčani udar

Srčani udar

Šta je srčani udar? Koji su simptomi? Kako smanjiti rizik?

Moždani udar

Moždani udar

Kako nastaje moždani udar? Koji su simptomi, a kakve su posledice?

Holter

Holter

Zašto se nosi holter? Koliko dugo se nosi? Kako izgleda postavljanje?

Budite sigurni! Zakažite Vaš preventivni pregled kod kardiologa!

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com