Epidermoidne ciste

Epidermoidne ciste su male, okrugle, benigne promene ispod ravni kože. Mogu se nalaziti bilo gde, ali najčešće ih srećemo na licu, vratu i trupu. Mogu da imaju mali otvor na centralnom delu, te se povremeno može drenirati žućkast sadržaj, neprijatnog mirisa. Ukoliko dođe do zapaljenja može da se javi crvenilo, otok i osetljivost te regije.

Površina kože je pokrivena tankim, površnim slojem “zaštitnih” ćelija koje telo kontinuirano menja, stvara nove i odbacuje stare. Većina epidermoidnih cista se stvara ukoliko se ove ćelije ne eliminišu sa površine kože već se nagomilavaju i prodiru u dublji sloj kože. Faktori rizika su period nakon puberteta, raniji problemi sa aknama, povrede kože.

Terapija je hirurško ili lasersko uklanjanje.

ZAKAŽITE PREGLED

Mladeži

Mladeži

Šta je mladež? Kako prepoznati izmenjeni izgled mladeža? Koja je prevencija malignih tumora kože?

Akne

Akne

Kako nastaju akne? Da li se mogu lečiti? Koliko traje lečenje?

Kožne bradavice

Kožne bradavice

Koje vrste virusnih bradavica postoje? Kako izgledaju? Kako se uklanjanju?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com