Početna » Estetika intime » Epiziotomija – laserska terapija ožiljka

Epiziotomija – laserska terapija ožiljka

Šta je epiziotomija?

Epiziotomija predstavlja rez na ulazu vagine, preko dela međice, kojim se proširuje izlaz vagine da bi beba lakše izašla. Ne pravi se uvek, a kada treba da se uradi procenjuju babica i lekar koji vode porođaj. Nakon izlaska bebe i posteljice i pregleda grlića i vagine, epiziotomija se ušiva po slojevima, uz potpunu rekonstrukciju tog dela.

Nekada, međutim, zarastanje nije uvek idealno, bilo zbog veličine, pojave infekcije, rašivanja šava a zavisi i od sposobnosti zarastanja organizma.

Zašto se radi laserska terapija ožiljka od epiziotomije?

U nekim slučajevima kada epiziotomija ne zaraste dobro i stvori se ožiljak, on može da smeta – zateže pri sedenju, boli tokom seksualnih odnosa i pri intimnoj nezi – u nekim slučajevima čak ih i potpuno onemogućava. U tim slučajevima savetuje se laserska terapija ožiljka, tokom koje se deluje na sam ožiljak – koji popušta i postaje mekši, kao i na okolno tkivo, odakle kreće stvaranje novog kolagena i remodelacije staog kolagena, smanjuje ožiljak i povećava elasticitet tog dela vagine i međice.

Kako se radi laserska terapija ožiljka od epiziotomije?

Laserska terapija ožiljka od epiziotomije radi se jednostavnim dejstvom lasera na sam ožiljak, duž njega, kao i kod laserskog uklanjanja ožiljaka na telu, nakon čega se prelazi na ostatak tkiva, u širini od oko 3 do 4 cm, čime se pospešuje regeneracija tog dela.

Savetuje se tri terapije, u razmaku od po tri nedelje.

ZAKAŽITE PREGLED

PRP tretman vagine

PRP tretman vagine

Šta je PRP terapija vagine? Kome je namenjena? Koji su efekti? Koliko traje i da li je bolna?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com