Pitanja i odgovori

PITANJE: Moja kćerka koja ima 17 godina počela je da mi postavlja pitanja u vezi sa depilacijom. Najviše bih volela da se ona ne muči sa brijačima, voskom i drugim privremenim metodama depilacije, ali nisam sigurna da li je trajna epilacija bezbedna na tako mladom uzrastu. Njoj najviše smetaju dlačice ispod pazuha i, naravno, na nogama. Imate li savet za nas?

ODGOVOR: Poštovana, trajna epilacija Nd: Yag laserom potpuno je bezbedna, kako za starije, tako i za mlađe osobe. Kod nas epilaciju obavljaju isključivo lekari sertifikovani za rad na laserima, koji vode računa o tome da ne dođe do bilo kakvih nusefekata ili trajnih komplikacija. Nd: yag laser je visoko selektivan za melanin u folikulu dlake, što poboljšava efekte laserske epilacije, a moguća neželjena dejstva i komplikacije svodi na minimum. Najbolji rezultati se postižu na svetloj koži sa tamnom dlakom. Broj tretmana zavisi od boje i debljine dlačica, područja tela koji se tretira, ciklusa rasta dlake, kao i od dubine korena. Prosečno je potrebno oko 5-7 tretmana. Za crvene i tanje, svetlije dlake potrebno je više intervencija. Kada dođete na tretman, potrebno je da su dlake dužine oko 5 mm, kao i da se između tretmana dlaka ne čupa pincetom, voskom ili nekom drugom metodom koja podrazumeva uklanjanje celog stabla dlake iz korena.

 

PITANJE: Imam seboreične keratoze na licu, dekolteu i rukama, i osim što mi smeta njihov izgled, u poslednje vreme mi se čini da je svrab nepodnošljiv, ne uspevam ničim da ga ublažim, te bih htela da ih uklonim. Šta mi savetujete?

ODGOVOR: Poštovana, kod nas ih možete ukloniti brzo i efikasno laserom. Er:Yag laser nudi mogućnost uklanjanja seboroičnih keratoza efikasno i bezbedno sa minimalnim mogućnostima za komplikacije u vidu hipo- i hiperpigmentacija, opekotina i ožiljaka. Potrebno je minimalno vreme za oporavak i jedino o čemu morate da vodite računa nakon intervencije jeste nega kože na mestu tretiranih keratoza i zaštita od sunca.

PITANJE: Primetila sam da mi se dešava, kada potrčim, ponekad čak i kada samo kinem, da dolazi do nevoljnog oticanja urina. Prvo sam to pripisivala nekakvoj “prehladici”, ali onda sam shvatila da je u pitanju trajno stanje. Da li je moguće da je to inkontinencija, iako imam tek 34 godine? Imala sam dva prirodna porođaja. Mogu li to nekako da rešim?

ODGOVOR: Poštovana, urinarna inkontinencija nije samo problem žena u perimenopauzi i menopauzi, već i onih koji su znatno mlađe a imale su težak ili čak sasvim normalan vaginalni porođaj. Poslednjih godina, svuda u svetu, žene sa ovim problemom pribegavaju bezbolnom laserskom lečenju koji daje dobre rezultate. Kod ovog tretmana se koristi neablativni laser Er:Yag, gde se laserskim zrakom termički utiče na tkivo, stimuliše stari kolagen i stvaraju nova kolagena vlakna u predelu uretre i u oblasti prednjeg vaginalnog zida. Rezultat je podmlađeno tkivo vagine, veća podrška bešici i prestanak neprijatnih simptoma nevoljnog oticanja urina pri mokrenju. Intervencija traje najviše 30 minuta, nakon čega se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Za postizanje optimalnih rezultata potrebno je oko 2-3 tretmana u razmaku od mesec dana.

 

PITANJE: Odnedavno sam, nakon tri godine “samovanja” posle razvoda, ponovo u vezi koja me čini veoma srećnom. Naravno, uvek postoji ono “ali”, pa je tako u mom slučaju to što sam u menopauzi i imam problem sa suvoćom vagine, što mi otežava uživanje u intimnim trenucima. Kako mogu da rešim svoj problem?

ODGOVOR: Poštovana, suvoća vagine je česta u godinama perimenopauze i menopauze. Zbog toga postoji laserski tretman suvoće vagine koji se izvodi Er:Yag laserom, kojim se stimulišu ćelije sluzokože vagine, pospešuje se hidriranost i vlažnost vagine. Sama intervencija je bezbolna, traje najviše 30 minuta, nakon čega se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Savetuju se tri tretmana u razmaku od mesec dana.

PITANJE: U trudnoći su mi se pojavile strije na grudima, butinama i stomaku. Posebno mi smetaju one na stomaku jer su najvidljivije. Naravno, probala sam već raznorazne “mazalice” –  bez rezultata. Postoji li trajno rešenje? I, hoće li se isti problem, ako ga sada i rešim, ponovo pojaviti u drugoj trudnoći?

ODGOVOR: Poštovana, rešenje je u laserskom tretmanu strija Er:Yag laserom. On efikasno uklanja sitne i fine strije, dok onim širokim i većim značajno umanjuje vidljivost. Svaka strija se tretira posebno, dok se na kraju tretmana prelazi cela regija kako bismo dodatno uticali na stimulaciju remodelovanja kolagena. Neposredno posle tretmana prisutan je otok tkiva i crvenilo sa ili bez vlaženja koje traje 1-3 dana, da bi se nakon toga na istom mestu javile male krastice koje nestaju za oko deset dana. Za optimalne rezultate potrebno je ponoviti tretman u roku od 4-6 nedjelja. Preporučuje se 3-6 tretmana. Tretirane strije se više neće vratiti, dok laserskim tretmanom ne možemo uticati na urođeni tip i kvalitet kože, te se zbog novonastale trudnoće mogu pojaviti i nove strije.

 

PITANJE: Moj problem je višak kilograma s kojim se mučim od puberteta (sada sam u kasnim dvadesetim). Redovna sam na treninzima, trudim se da jedem zdravo i umereno (s većim i manjim uspesima, dešavaju mi se situacije kada se prejedam), tako da mi je kilaža manje-više pod kontrolom, ali masne naslage sa stomaka jednostavno ne uspevam da uklonim. Od drugarice sam čula za kriolipolizu – da li bi taj tretman mogao da mi pomogne na tom delu tela

ODGOVOR: Poštovana, kriolipoliza je jedna od najsavremenijih, neinvazivnih metoda uklanjanja masnih naslaga i celulita na niskim temperaturama bez oštećenja okolnih tkiva. Ovaj tretman je namenjen osobama koje imaju lokalizovani višak masnih naslaga u predelu struka, bokova, leđa, zadnjice, nadlaktice ili nogu, takođe nije zamena metoda za lečenje gojaznosti. Njeno delovanje se ogleda u tome što je masno tkivo veoma osetljivo na niske temperature, te postupkom hlađenja dolazi do smrzavanja masnih ćelija i do njihovog odumiranja. Rezultati zavise od početnog stanja, ali nekada mogu biti vidljivi već posle nekoliko dana. Celokupan izgled kože može se poboljšati već nakon 15 dana, a konačni učinak je vidljiv nakon mesec dana. Ovaj tretman izvodi isključivo medicinsko osoblje obučeno za ovaj vid intervencije. Radi se do 4 tretmana sa razmakom od 4-6 nedelja.

PITANJE: Imam trideset i osam godina i počela sam da primećujem znake umora na koži. Nije u pitanju ništa veliko i alarmantno “beživotan” ten, malo naglašeniji podočnjaci, ali bih volela da na neki neinvazivan način osvežim svoje lice. Šta mi preporučujete?

ODGOVOR: Poštovana, preporučili bismo vam mezoterapiju. Radi se o nehirurškoj metodi regeneracije kože, kojom se tankim iglicama u različite slojeve kože aplikuju vitaminski kokteli i druge aktivne supstance, kao što su hijaluronska kiselina, minerali i antioksidansi. Na taj način se usporava proces starenja, poboljšava tonus kože, vraća hidriranost, elastičnost, koža lica dobija osvežen izgled. Takođe bismo vam preporučili hemijski ili laserski piling, kao i PRP, tzv. vampirsku metodu osvežavanja kože lica, koja je potpuno prirodna i gde ubrizgavanjem sopstvenih ćelija uzetih iz krvi dolazimo do zdravog, osveženog i hidriranog izgleda kože lica. Kod vas bi i PRP imao veoma dobar efkat jer se na prirodan način postiže sjaj i zategnutost kože, sopstvenim trombocitima i faktorima rasta.

 

PITANJE: Koža na licu mi se opustila, posebno u predelu brade i vrata. Čula sam za tretman suportivnih niti, ali me brine jedna stvar: da li će svi primetiti da sam nešto “radila” na licu? Živim u manjem mestu i htela bih da izbegnem komentare.

ODGOVOR: Poštovana, veliki i poznati stručnjaci estetske medicine kažu da je estetska intervencija uspešna kada se ne vidi da je izvršena, dok je nedostatak korigovan. Suportivne niti su potpuno resorptivne, napravljene od polilaktične kiseline koja se godinama koristi u medicini. Na samoj niti se nalaze konusna proširenja, koja, kada se nit postavi, zatežu kožu u željenom pravcu te se podiže donja trećina lica i obraza. Fotona 4D laserski tretman takođe je idealno rešenje kod opuštanja kože lica, gde sa dva laserska aparata različitih talasnih dužina, pored učvršćivanja i zatezanja kože, delujemo i na ten, kvalitet i tonus kože.

ZAKAŽITE PREGLED

Vodič kroz estetske tretmane

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Fileri

Fileri

Kome su namenjeni fileri? Kako izgleda tretman? Koje su kontraindikacije? Pogledajte video…

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com