Ginekološki ultrazvučni pregled

Ginekološki ultrazvučni pregled može se raditi sam ili zajedno sa palpatornim, unutrašnjim ginekološkim pregledom. Ovom vrstom pregleda se najbolje dobija uvid u stanje jajnika i materice, te eventualno postojanje promena – zadebljanja endometrijuma, trudnoće, cista, polipa…na ovaj način se i utvrdjuje rana trudnoća.

Ginekološki ultrazvučni pregled izvodi se tako što se na vaginalnu sondu stavi sterilan prezervativ i sonda se pažljivo i polako postavi u vaginu. Pregleda se telo materice, njen položaj, veličina i stanje unutrašnjosti i mišića materice, nakon čega se sonda postavlja više levo i desno, i pregledaju se jajnici.

Pregled nije neprijatan, ali je važno imati praznu bešiku, te je pre njega potrebno mokriti, a tokom pregleda biti što više opušten.

[yuzo_related]

ZAKAŽITE PREGLED

Rana menopauza

Rana menopauza

Šta se smatra ranom menopauzom? Šta su uzroci? Koja je terapija?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com