Hemijski piling

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling odstranjuje površinski, izumrli sloj kože te dolazi do njenog obnavljanja. Idealan je za uklanjanje početnih znakova starenja i za zatezanje kože, kao i za uklanjanje površinskih ožiljaka od akni, fleka nastalih kao posledica izlaganja sunčevim zracima, proširenih pora i grube, stare kože. Pilinzi mogu biti različite jačine, odnosno dubine dejstva.

Površinski piling je najblaži i koristi se kada se žele ukloniti manje, površne bore, suvi i grubi delovi kože, manje fleke i akne. Obično se za ovu vrstu pilinga koriste voćne kiseline (alfahidroksi kiseline – AHA – limunova, mlečna, glikolna, bademova…). Nakon pilinga koža je glatka i nežna, ima svež i blistav izgled, a nakon same intervencije nastavlja se intenzivirana stimulacija stvaranja kolagena i elastina. Ponavljanim intervencijama kvalitet i izgled kože sve se više popravljaju. Oporavak posle ove intervencije je najkraći i crvenilo koje se može javiti posle intervencije obično traje svega nekoliko sati.

Piling srednje dubine obično se radi trihlorsirćetnom kiselinom (TCA – trichlor acid) i jači je nego površinski – deluje na dublje slojeve kože, te se njime deluje na dublje bore i veće nepravilnosti. Efekti su izraženiji nego kod površinskog pilinga, ali je i oporavak duži, traje obično dva do tri dana. Pre intervencije kožu pregleda dermatolog da bi se isključile eventualne problematične promene.

Kome se preporučuje hemijski piling?

Svima koji žele da smanje nepravilnosti i dobiju na sjaju kože.

Koje se regije mogu tretirati pomoću hemijskog pilinga?

Lice, vrat, dekolte, šake.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Na prethodno očišćenu i pipremljenu kožu nanosi se rastvor kiselina, a postupak se ponavlja nekoliko puta. Hemijski piling nije bolan, a subjektivni osećaj ide od blagog do jačeg peckanja, te se kod dubljih pilinga koža obično dodatno hladi.

Koliko tretmana je neophodno?

Broj intervencija zavisi od toga u kakvom je stanju koža i kakvi se efekti žele postići. Obično se savetuje šest do osam tretmana, u razmacima od dve do šest nedelja.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Nuspojave mogu obuhvatati crvenilo, perutanje i blag otok, a njihov intenzitet zavisi od tipa kože i dubine pilinga. Potrebna je intenzivna hidratacija kože preparatima koje preporuči lekar.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Hemijski piling, kao i laserski piling treba raditi tokom jeseni i zime. Ne savetuju se tokom proleća i leta. Koža se nakon hemijskog pilinga uvek mora zaštiti kremom sa visokim zaštitinim faktorom, 30 i više, jer inače može doći do oštećenja mlade kože koja se otkriva nakon pilinga.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Fileri

Fileri

Kome su namenjeni fileri? Kako izgleda tretman? Koje su kontraindikacije? Pogledajte video…

Mezoterapija

Mezoterapija

Šta je mezoterapija? Koji su efekti? Kako se radi? Koliko treba tretmana? Kada početi?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com