Hijaluronski fileri

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri uklanjaju fine linije i duboke bore sa lica. Oni sadrže hijaluronsku kiselinu, koja daje koži punoću, sjaj i jedrinu. Njena osnovna karakteristika je da za sebe vezuje vodu, što koži daje svežinu, elastičnost, hidriranost i zategnutost.

Kod muškaraca se aplikuju minimalne količine filera u određene tačke lica i time se omogućava vrlo blagi lifting lica i osvežavaju konture i celokupni izgled lica.

Koji muškarci su kandidati za filere?

Svi oni koji vide da gube volumen na pojedinim delovima i da lice počinje da izgleda opuštenije i starije, čak i umorno, posebno ako su izražene bore od nosa ka usnama – nazolabijalne bore.

Koje se sve regije pomoću nje mogu tretirati?

Postoje različite gustine filera koji na potpuno prirodan način koriguju nedostatke na različitim delovima lica – nekim delovima možemo vratiti izgubljeni volumen (jagodice, donja trećina lica), na drugima podići ugao usta, izbrisati linije iznad usana (pušačke bore), popuniti nazolabijalne bore.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Hijaluronski fileri se u obliku finog gela, u kožu aplikuju tankim iglicama. Intervencija je bezbolna jer se pre tretmana na kožu nanosi anestetik u obliku kreme. Tretman traje oko pola sata, a posle tretmana moguća je pojava crvenila, blagog otoka, retko hematoma, koji prolaze za nekoliko dana. Tretman traje od 30-60 min.

Koliko tretmana je neophodno?

Uglavnom jedan, a ukoliko se, nakon što se za nekoliko dana vide konačni efekti, ispostavi da je potrebno još, dopunjuje se tokom drugog tretmana.

Da li je nakon tretmana neophodno sprovoditi neki poseban režim nege?

Nega se nastavlja uobičajenim preparatima, a s obzirom da je moguće da dodje do manjih podliva na delovima koji su tretirani, mogu se tretirati hladnim oblozima.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Vreme koje je potrebno da se filer razgradi u koži zavisi od vrste filera, ali i od metabolizma samog pacijenta. Kod osoba sa ubrzanim metabolizmom i sportista razgradnja filera je brža. U proseku efekat traje izmedju 9 i 24 meseca.

Dodatni efekti se dobijaju kombinacijom filera i drugih metoda podmlađivanja – PRP terapije, lasera.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski piling

Laserski piling

Zašto je laserski piling odličan za mušku kožu? Kako deluje i koje su prednosti?

Laserska terapija kapilara

Laserska terapija kapilara

Šta su prošireni kapilari? Na kojim regijama se najčešće pojavljuju? Šta uzrokuje ovaj problem i pomoću kojeg lasera se on najefikasnije tretira?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com