Fileri

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronska kiselina je supstanca koja daje koži punoću, sjaj i jedrinu. Nalazi se u našem organizmu, a 50% ukupnog sadžaja je u koži. Njena osnovna karakteristika je da za sebe vezuje i do 500 molekula vode u tkivu, što koži daje svežinu, elastičnost, hidriranost i zategnutost.

Hijaluronska kiselina je osnovni sastojak koji sadrže hijaluronski fileri. Oni uklanjaju fine linije i duboke bore sa lica.

Najsavremenija metoda aplikovanja minimalne količine filera u određene tačke lica omogućava nam lifting lica, sličan onome koji dobijamo hiruškim “face-liftom“ – lifting osam tačaka.

Kome se preporučuju hijaluronski fileri?

Svima koji shvate da gube volumen na pojedinim delovima i da lice počinje da izgleda opuštenije i starije.

Koje se regije mogu tretirati?

Zahvaljujući različitim gustinama filera, na potpuno prirodan način mogu se korigovati nedostaci na različitim delovima lica – nekima možemo vratiti izgubljeni volumen (jagodice, donja trećina lica), na drugima korigovati oblik i veličinu (npr. usana), podići ugao usta, izbrisati linije iznad njih (pušačke bore), popuniti nazolabijalne bore.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Hijaluronski fileri se, u obliku finog gela, u kožu aplikuju tankim iglicama. Intervencija je bezbolna jer se pre tretmana na kožu nanosi anestetik u obliku kreme. Tretman traje oko pola sata, a nakon njega moguća je pojava crvenila, blagog otoka, retko hematoma. Nuspojave prolaze za nekoliko dana. Tretman traje od 30-60 minuta.

Koliko tretmana je neophodno?

Uglavnom  jedan, a ukoliko se, nakon što se za nekoliko dana vide konačni efekti,  ispostavi da je potrebno još, dopunjuje se tokom drugog tretmana.

Da li je nakon tretmana neophodna posebna nega?

Nega se nastavlja uobičajenim preparatima, a s obzirom na to da je moguće da dođe do manjih podliva na delovima koji su tretirani, oni se mogu tretirati hladnim oblozima.

 Kako se održavaju postignuti rezultati?

Vreme koje je potrebno da se filer razgradi u koži zavisi od vrste filera, ali i od metabolizma samog pacijenta. Kod osoba sa ubrzanim metabolizmom i sportista razgradnja filera je brža. U proseku efekat traje između 9 i 24 meseci.

Dodatni efekti se dobijaju kombinacijom filera i drugih metoda podmlađivanja – PRP terapije, lasera (laserski piling i lasersko podmlađivanje kože lica i vrata) ili kombinacijom PRP i lasera.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Hemijski piling

Hemijski piling

Kako deluje hemijski piling? Koje vrste hemijskog pilinga postoje? Kako se radi? Kada se radi?

Mezoterapija

Mezoterapija

Šta je mezoterapija? Koji su efekti? Kako se radi? Koliko treba tretmana? Kada početi?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com