I još nešto o nama: Dr Brigita Lepeš Bingold

Kako ste odlučili da postanete lekar i zašto ste odabrali baš specijalnost kojom se bavite?

Već vrlo rano sam počela da se interesujem za teme u vezi sa nastanakom novog života. Zatim je moja draga, dve godine starija drugarica upisala medicinsku školu, odsek akušerska sestra/tehničar. Često mi je pričala o događajima sa prakse i potpuno me je očarala. Ništa me nije moglo sprečiti da i sama upišem isti smer. Već tada sam znala da mi je životni put usmeren ka ginekologiji i akušerstvu. Što sam sticala više znanja, više su me privlačile i nove tehničke mogućnosti da pomognem ženama u rešavanju problema koje nisu mogle same rešiti. S vremenom, pružila mi se prilika da svoja znanja počnem da prenosim mladima – predavala sam u istoj školi koju sam i sama pohađala. Veliki izazov su mi bili učenici koji još nisu imali formiran stav i ljubav prema profesiji. Pokušala sam da ih omađijam kao mene moja drugarica iz detinjstva. Kroz komunikaciju sa mladima, i sama sam se osećala kao deo zajednice, spremna na njihove šale i nestašluke. Njihova lojalnost i osećaj zahvalnosti za moj rad obeležili su mi karijeru i život. Mnogi moji učenici danas su mi pacijenti i ja zajedno s njima uživam u njihovim životnim uspesima.

Kako izgleda jedan vaš radni dan?

Svakodnevna rutina u mom poslu ne postoji. Svaki dan je nov, neponovljiv, spontan, a ja samo tako i mogu da funkcionišem. Ipak, ponekad je neophodan kratkotrajni predah, odmor, prekid užurbanog tempa i prelazak na aktivnosti koje su u potpunoj suprotnosti sa onim što radim svaki dan.

Šta vi lično svakodnevno činite za sopstveno zdravlje?

Saveti koje dajem pacijentima prožimaju se i kroz moje životne navike, ishranu, fizičku aktivnost…

Kom segmentu nege poklanjate najviše pažnje? Kako gledate na godine i bore?

Svakoj ženi je potreban osećaj da je privlačna i smatram da izgled igra značajnu ulogu. Trudim se da izgledam što prirodnije i da, koristeći nove tehničke mogućnosti, postignem dugotrajnu mladolikost, tela i duha. Osmeh je moj drugi favorit za očuvanje lepote.

Kažu da je srećna i zdrava žena, lepa žena. Šta je ono što vas čini srećnom?

Da bi čovek bio srećan, veoma je važan porodični život. Ukoliko je to moguće, divno je ostvariti se u ulozi supruge, majke. Svaka uloga, bilo u porodici ili profesionalno, poseban je izazov, donosi i teške trenutke, kada mislimo da nemamo više snage i energije da nastavimo, ali se već sledećeg trenutka rađa osećaj ogromnog zadovoljstva kada postignemo uspeh i, pruživši sve od sebe, učinimo da onima koji su uz nas bude bolje.

ZAKAŽITE PREGLED

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.