I još nešto o nama: Dr Radmila Maletin

Kako ste odlučili da postanete lekar i zašto ste odabrali baš specijalnost kojom se bavite?

Kao tinejdžerki, radoznalost je bila jedina motivacija da postanem lekar, a izbor da to bude ginekologija došao je u zrelijim godinama. To je bio izazov za mene kao ženu, da razumem, pomažem i lečim druge žene.

Koja je najvrednija lekcija o životu kojoj vas je naučio vaš posao?

Mnogo lekcija sam na poslu naučila, ali jedna od njih obuhvata sve: život nije ukrašen mašnom, ali svejedno – on je neprocenjiv poklon. Kada ga otvoriš, imaš dva izbora – da ga iskreno, čestito i dostojanstveno proživiš, ili da to oponašaš.

Šta vi lično svakodnevno činite za sopstveno zdravlje?

Potrudim se da svakog jutra osetim zahvalnost što pred sobom imam novi dan, zatim se pomolim da imam snage da podnesem sve što mi on donosi. Duboko udahnem i to mi smiruje um.

Kakvu ishranu smatrate najzdravijom?

Hrana je izvor života i ishrana treba da je redovna, raznovrsna, uravnotežena, u skladu sa našim potrebama. Veliki sam protivnik brze hrane, grickalica, suplemenata koji se reklamiraju kao zamena za hranu…

Pronalazite li vremena za redovne fizičke aktivnosti?

Živim u kući sa dvorištem koje obožavam da uređujem a to je baš dobra fizička aktivnost. A i male večernje šetnje veoma prijaju.

Kako gledate na godine i bore?

Moje godine su moj život, a bore idu uz njih. Volela bih da ih je manje, ali mogu da se nosim sa njima. Uostalom, svi kojima one smetaju danas imaju na raspolaganju široku paletu efikasnih i bezbednih antiejdžing tretmana.

Koji “antistres recept” biste mogli da preporučite i svima nama?

Niko nije zadužen za vašu sreću osim vas samih. Kada mislite da vam je teško, pitajte sebe: “Da li će mi ovo biti važno i za 5 godina?”.

Kažu da je srećna i zdrava žena, lepa žena. Šta je ono što vas čini srećnom?

Srećnom me čini osmeh na licu moje porodice i dragih prijatelja. I još nešto: sklopila sam mir sa prošlošću, svima opraštam sve i nisam prestala da verujem u čuda.

ZAKAŽITE PREGLED

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.