Izostanak menstruacije

Imam kondilome u 4. mesecu trudnoće, šta mi savetujete da radim?

Bila sam na redovnom ginekološkom pregledu i ustanovljeno mi je da imam kondilome. Moj problem je još veći jer se nalazim u 4. mesecu trudnoće. Jako sam zabrinuta jer nisam sigurna šta je u tom slučaju najbolje da učinim. Šta mi savetujete? Da li da se upustim u njihovo odstranjivanje ili da sačekam sa tim nakon porođaja? Mogu li se javiti neke neželjene posledice na plod?
Zabrinuta trudnica

Poštovana,

Kondilomi su rezultat virusne infekcije humanim papiloma virusom i prenose se polnim putem. Postoji više tipova HPV virusa koji ih izazivaju. Kondilomi su vrlo uporni i treba ih uklanjati dok god se ponovo javljaju, jer se brzo šire i nekada mogu da se nađu i u vagini, pa i da se prošire ka zadnjici. Otklanaju se na više načina, a najčešće laserom i radiotalasima. Ukoliko ih je mali broj, mogu se raditi uz lokalnu anesteziju ili čak samo uz hlađenje, kod većeg broja obično se uklanjanje radi u kratkotrajnoj anesteziji. Kondilomatozni izraštaji se mogu otklanjati i u toku trudnoće, obično do 32 ili 34 nedelje, da bi mesta sa kojih su ukonjena zarasla pre porođaja.Ukoliko se promene vide rano u trudnoći, kao kod vas, mogu se odmah odstraniti pa se ponovo odstraniti ukoliko se kasnije ponovo jave. Nakon odstranjivanja nema kontraindikacija za vaginalni porođaj.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Laserska nega nogu i stopala

Laserska nega nogu i stopala

Kako se osloboditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja proširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com