Početna » Estetika intime » Nevoljno oticanje urina pri naporu – laserska terapija (IncontiLase)

Nevoljno oticanje urina pri naporu – laserska terapija (IncontiLase)

Većina žena se nekada životu sreće sa problemom nevoljnog oticanja urina pri kašljanju, kijanju, podizanju teškog tereta… Kod nekih se ti problemi dešavaju samo neporedno posle porođaja ili tokom trudnoće, a kod nekih se javljaju sa godinama. I svima je zajedničko jedno – stide se ovog svog problema, o njemu ne govore i ne rešavaju ga. A ne mora da bude tako – može se i sprečiti (Kako sprečiti razvoj nevoljnog oticanja urina pri naporu) i lečiti (Kegelove vežbe i lečenje problema nevojnog oticanja urina pri naporu)

Najsavremeniji metod lečenja opuštenih zidova vagine, početnih i srednje teških slučajeva nevoljnog oticanja urina je laserska intervencija. Intervencija se može raditi i kod manjih spadova bešike, a ne preporučuje kod teških spadova i prolapsa materice i drugih tipova urinarne inkontinencije.

Kako se radi laserska terapija stres urinarne inkontinencije

Lasersko lečenje nevoljnog oticanja urina pri naporu – IncontiLase™ je patentirana, neinvazivna laserska terapija erbijumskim laserom. Terapija se zasniva na dejstvu toplote i svetlosti koji zajedno stimulišu skupljanje starog kolagena, stvaranje novog i njegovo remodelovanje, što dovodi do zatezanja sluzokože vagine sluzokože karličnog dna, koja je bogata kolagenom. Rezultat je čvršći zid vagine koji daje bolju podršku bešici i, samim tim, prestanak neprijatnih simptoma nevoljnog oticanja urina pri mokrenju.

Intervencija je bezbolna, nema sečenja tkiva, nema krvarenja niti postavljanja šavova. Nema perioda oporavka, niti potrebe za lekovima protiv bolova ili antibiotika , kao ni potrebe za anestezijom. Sama intervencija traje do 30 min.

Laserska terapija nevoljnog oticanja urina – pogledajte video:

Copyright fotona.com

Kakav je uspeh laserske intervencije terapije nevoljnog oticanja urina pri naporu?

Naučni rezultati kliničkih studija pokazuju odlično poboljšanje kod blage i umerene stres urinarne inkontinencije – gotovo 70 % pacijenata nema nikakve simptome posle tri meseca, a više od 90% ima značajno poboljšanje.

Kada se radi laserska terapija nevoljnog oticanja urina pri naporu?

Laserska terapija se radi kod blagih i umerenih oblika nevoljnog oticanja urina pri naporu – stres i mešovite urinarne inkontinencije (SUI i MUI).

Koliko puta se radi laserska terapija nevoljnog oticanja urina pri naporu?

Potrebno je dva tretmana da se potpuno otklone ili ublaže simptomi stres urinarne inkontinencije . Nije potrebna nikakva posebna priprema, kao ni postoperativne mere, samo treba imati uredan nalaz Papanikolau brisa i vaginalnog sekreta ne stariji od godinu dana.

Pacijentkinje mogu odmah da se vrate svojim normalnim, svakodnevnim aktivnostima.

ZAKAŽITE PREGLED

PRP tretman vagine

PRP tretman vagine

Šta je PRP terapija vagine? Kome je namenjena? Koji su efekti? Koliko traje i da li je bolna?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com