Kriolipoliza

Šta je kriolipoliza?

Metod kojim se na najsavremeniji način, veoma efikasno, neinvazivno, bezbolno i bezbedno uklanjaju masne naslage i celulit sa različitih regija – struka, bokova, stomaka, leđa, zadnjice, nadlaktica i nogu. U cilju provere stanja organizma, pre započinjanja kriolipolize, neophodno je uraditi laboratorijske analize krvi – enzime jetre i nivo holesterola.

Masno tkivo osetljivije je na hladnoću od ostalog tkiva. Kriolipolizom se niskom temperaturom deluje na masno tkivo, što dovodi do njegove kristalizacije i razbijanja zidova masnih ćelija, nakon čega se one resorbuju.

Pre kriolipolize, nalaze kontroliše lekar, a stanje svakog pacijenta prati se i beleži u individualni karton. Tokom intervencije koristi se nastavak CryoTube CL 02 koji, zahvaljujući vibracijama, dodatno deluje na uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga, te tako povećava efekat krioipolize. Nakon ove procedure moguće je ponaviti laboratorijske testove, zbog evaluacije stanja i procene učinkovitosti same metode.

Kome  se preporučuje kriolipoliza?

Svima onima koji žele da se oslobode lokalizovanih masnih naslaga na rukama, stomaku, butinama, zadnjici…

Koje se sve regije pomoću nje mogu tretirati?

Nadlaktice, stomak, struk, butane i zadnjica.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Na kožu se najpre nanosi provodni gel. Zatim se pomoću aparata, uz konstantnu kontrolu temperature, laserskim termometrom masno tkivo hladi sve dok se ne postigne željena, niska temperatura. Tokom celog tretmana ciljni deo lagano se masira pod pritiskom Cryotube CL O2, radi povećavanja efekta kriolipolize. Ukoliko se radi i tretman fibroznog celulita, pokreti su brži i jači.Trajanje intervencije je od 20 do 60 min, u zavisnosti od toga koja se regijatretira. Nakon nje, u narednih pet minuta, nastavlja se masaža tretiranog dela kako bi se podstakla cirkulacija i razgradnja kristalizovanih masnih naslaga.

Koliko tretmana je neophodno?

Ova intervencija radi se na tri do šest nedelja, sve dok se ne postigne zadovoljavajući efekat. Mogu se tretirati i dve i više zona, u razmaku od nekoliko dana.

Za još bolje rezultate, nakon smanjivanja obima kriolipolizom, savetuje se serija laserskih intervencija zatezanja kože. Laser pospešuje stvaranje novog kolagena i njegovo remodeliranje, čime se upotpunjuje novi izgled.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Značajno poboljšanje primetno je već nakon 15 dana, dok se konačan rezultat postiže u roku od oko četiri nedelje. Ponekad je već nakon prvog tretmana moguće izgubit i tri centimetra masnih naslaga. Zapravo, efekat zavisi od početnog stanja organizma, ali i samodiscipline – u kojoj meri se osoba pridržava saveta o ishrani i fizičkoj aktivnosti. Uz značajno smanjenje lokalizovanih masnih depozita, bonus efekat je i to što tretirana površina kožeu narednim danima postaje mekša.

Rezultat terapije prati se merenjem obima tretiranih površina i njihovim beleženjem u karton pacijenta. Dodatni efekat moguće je postići laserskim tretmanom zatezanje kože.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Kriolipoliza je vrlo efikasna procedura. No, da bi se postigao maksimalan efekat i progresivno smanjenje masnih naslaga – bez ponovnog formiranja – potrebno je pridržavati se određenih saveta vezanih za ishranu i stil života. Preporučuje se unos što više vode, eliminisanje zaslađenih i gaziranih sokova, planiranje obroka, izbegavanje belog hleba, testenina od belog brašna, slatkiša, jako začinjene hrane, kao i one pržene, grickalica, šećera, zaslađivača, punomasnih mlečnih proizvoda, masnog mesa, putera i margarina.

Neophodno je i izbegavati usku odeću, jer usporava cirkulaciju, ne prekrštati noge –  zbog zastoja u cirkulaciji, povećati fizičku aktivnost i praktikovati masažu.

ZAKAŽITE PREGLED

Vital skinbuster

Vital skinbuster

Šta je Vital? Kome se preporučuje? Koliko traju rezultati tretmana?

Green toning

Green toning

Šta je laserski tretman Green toning? Kakve rezultate očekivati? Kome se preporučuje?

Epilacija

Epilacija

Zašto je Nd laser najbolji metod za epilaciju? Prednosti? Da li se ova epilacija može raditi i leti? Pogledajte video…

Juvederm Volite

Juvederm Volite

Zašto se nakon Volite dermalnog filera blista? Kome je namenjen i gde se sve koristi?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com