Kako do sjajne kože u menopauzi

Mnoge su promene izgleda u menopauzi – sve manje je kolagena i elastičnosti, koža u menopauzi je suvlja, lice i telo se opuštaju, posebno oko linije donje vilice i vrata, obrazi „padaju“ – takozvani trougao mladosti…bore postaju vidljivije, naročito bore oko očiju i iznad gornje usne

Ne treba očajavati – i ne treba uklanjati tragove mudrosti i prolaska vremena – samo ih ublažavati pravilnom negom. Lepota uvek ostaje…

Savet 1 – Čišćenje kože u menopauzi

Pravilno odaberite losion za čišćenje – ne sme da bude agresivan i nikako ne sme da ima alkohol – što blaži to bolji…ako ne možete da nadjete onaj koji je posebno namenjen zreloj koži, uzmite onaj na kome piše da je za vrlo suvu kožu. Uvek se odlučite za kremasti, on hidrira, a izbegavajte gel ili onaj koji peni.

Savet 2 – Hidrirana koža u menopauzi

Ovaj savet bi se mogao svesti na – hidratacija, hidratacija, hidratacija – koža je suva i slobodno možete da stavljate „teže“ kreme. Izbegavajte dugotrajno tuširanje toplom vodom i nanosite kremu dok je koža još vlažna. I ne zaboravite da mažete i telo, ne samo lice!

Savet 3 – Zaštita od sunca

Nažalost, šta je urađeno, urađeno je – rizik od karcinoma kože i potencijal za razvoj bora zavisi od toga koliko ste se izlagali suncu tokom svojih dvadesetih, tridesetih i četrdestih…ipak i dalje treba da se štitite – uvek gledajte da krema bude sa zaštitnim faktorom 30 i više. Nanosite je UVEK kad idete napolje – sunce sija i kad ste u gradu, ne samo kada idete na odmor.

Savet 4 – radite na stvaranju novog kolagena

Bore i opuštanje kože posledica su izlaganju suncu i hormonalnih promena, ali možete raditi na novom kolagenu. Laserski tretmani – zatezanja kože (4d laserski tretman) i ablativni tretmani (lasersko podmlađivanje kože lica i vrata) smanjuju vidljivost bora, daju koži efekat sjaja ali i rade na zatezanju kontura stvaranjem novog kolagena (idealna kombinacija PRP + laser).

Savet 5 – dopunite volumen i smanjite vidljivost bora

Gubitak volumena utiče da delujete starije i umorno. Nadoknada volumena filerima baš na onim mestima kojima to treba dovešće do „podizanja“ celog lica i mlađeg izgleda. To nikako ne znači da treba da izgledate „napumpano“, baš suprotno – samo malo je dovoljno da sinete! Isto važi i za „brisanje“ bora botoksom – ne treba da izgledate zamrznuto, samo da bore budu pliće i manje vidljive.

Uvek o svojim željama razgovarajte sa lekarom – mora znati koji efekat želite.

Savet 6 – Smanjite vidljivost tamnih mrlja

Tamnije mrlje se sve više vide kako vreme protiče, posebno na dekolteu i na šakama. Da biste sprečili nastanak novih fleka, nanosite kremu sa zaštitinim faktotom 30 i više. Vidljivost starih fleka možete smanjiti ciljanim hemijskim pilnizima ili laserskim tretmanom. OBAVEZNO nakon tretmana hranite kožu adekvatno i nanosite zaštitni krem!

Savet 7 – Unoste antioksidanse i hranom

Kako se smanjuje nivo estrogena u krvi, smanjuje se i nivo kolagena, a hrana bogata antioksidansima može ojačati kožu „iznutra“. Unosite što više voća i povrća – kombinujte boje – crveni paradajz i paprika, narandžasta šargarepa i pomorandža, žuti limun i banana, zelena paprika, kivi i jabuka…

Savet 8 – Unosite soju

U soji ima izoflavona, koji delimično deluju kao estrogen – mogu smanjiti efekte koji nastaju u menopauzi, poput iszanjenja kože. Smatra se da oko 50 mg izoflavona – dve čaše sojinog mleka dnevno mogu biti od koristi. Ukoliko uzimate suplementaciju baziranu na soji ili drugim izoflavonima, ne zaboravite da idete redovno kod ginekologa, da se prati debljina unutrašnjeg sloja materice, endometrijuma.

Savet 9 – Vežbajte!

Ako nikada do sada niste vežbali, počnite – sada je potrebnije nego ikada. Vežbanje ne samo da je neophodno kostima, da bi se smanjio rizik od osteoporoze i preloma, nego i koža bolje izgleda jer dobija više kiseonika i protoka krvi, a pomaže i psihičkom stanju – endorfini koji tako nastaju smanjuju mogućnost depresije i promena raspoloženja.

Savet 10 – Spavajte!

U menopauzi, nesanica može biti veliki problem, ali ako ne možete da spavate noću, andoknadite to makar posle podne – više spavanja znači svežiji izgled, manje podočnjaka i bolji tonus kože.

[yuzo_related]

ZAKAŽITE PREGLED

Green toning

Green toning

Šta je laserski tretman Green toning? Kakve rezultate očekivati? Kome se preporučuje?

Epilacija

Epilacija

Zašto je Nd laser najbolji metod za epilaciju? Prednosti? Da li se ova epilacija može raditi i leti? Pogledajte video…

Juvederm Volite

Juvederm Volite

Zašto se nakon Volite dermalnog filera blista? Kome je namenjen i gde se sve koristi?

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com