Izostanak menstruacije

Koje je potrebno i očekivano vreme da se ustali menstrualni ciklus kod devojčica?

Koje je potrebno i očekivano vreme da se ustali menstrualni ciklus kod devojčica?

Menstruacioni ciklus ili mesečno krvarenje započinje prvom menstruacijom tkz menarhom. Na našim prostorima se javlja izmedju 12-13 godine života. Menstruacija je ljuštenje i odbacivanje sloja materice u kom nije došlo do začeća, ovaj sloj se može formirati samo ukoliko je pravilan i ritmičan rad izmedju mozga i jajnika. U prve dve godine 50% devojčica nema ustaljen ritam, nema sazrevanje jajne ćelije (ovulaciju) pa samim tim ni lučenje progesterona koji je neophodan za redovan menstruacioni ciklus. Naredne dve godine još uvek 20% devojčica nema završen proces sazrevanja. Grubo rečeno u perodu od nekoliko godina bi trebao da se ustali menstruacioni ciklus, ukoliko se to ne desi potreban je ginekološki pregled da bi se utvrdio razlog neurednosti ciklusa i eventualno preduzeli koraci u rešavanju problema.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Laserska nega nogu i stopala

Laserska nega nogu i stopala

Kako se osloboditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja proširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com