Koji su uzroci iznenadne pojave bolova u testisima?

Koji su uzroci iznenadne pojave bolova u testisima?

Naglo nastali bolovi u testisima se javljaju prvenstveno kod mlađih osoba. Najčešći uzrok bolova, koji naravno nisu traumatske prirode, predstavlja uvrnuće testisa oko vaskularne peteljke tj. torzija testisa. Naime, kod mlađih osoba refleks mišića koji povlači testis prema preponi može biti prenaglašen, naročito se često jake kontrakcije javljaju prilikom buđenja što dovodi do povlačenja testisa prema trbuhu i do njegove rotacije oko uzdužne ose, tj. do torzije. Bol nastaje naglo, u jutarnjim satima, pacijenti ne mogu da hodaju, bolovi mogu biti toliko izraženi da pacijent izgubi svest. Pored ovog stanja jake, nagle bolove u skrotumu mogu uzrokovati infarkti testisa kao i zapaljenski procesi. Svaki naglo nastali bol u skrotumu predstavlja stanje zbog kojeg je neophodno da se javite urologu i da se sprovede odgovarajuća dijagnostika.

ZAKAŽITE PREGLED

Kondilomi

Kondilomi

Šta su kondilomi? Šta ih uzrokuje i kako se prenose? Kako se uklanjaju?

Urinarne infekcije

Urinarne infekcije

Šta su simptomi urinarne infekcije? Čime se leči? Koje su posledice?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com