Izostanak menstruacije

Koliko često žene nakon 65 godine života treba da rade ginekološke preglede?

Koliko često žene nakon 65 godine života treba da rade ginekološke preglede?

Pogrešno je mišljenje da žene kada izgube menstruaciju ne treba da posećuju ginekologa. Istina je da se ginekološki pregled prilagodjava dobu života. Papanikolau bris (skrining na rak grlića materice) se radi na 3 godine nakon 60 godine života do 70 godine. Bez obzira što jajnik nema svoju reproduktivnu i hormonsku funkciju on može biti izložen pojavi malignih obolenja te se preporučuje ultrazvučni pregled na 2 godine. U slučaju smetnji kao što su nevoljno oticanje mokraće i spuštanje vagine i materice potrebna je primena novijih terapijskih mogućnosti (laser, PRP) na 18 – 24 meseca.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Laserska nega nogu i stopala

Laserska nega nogu i stopala

Kako se osloboditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja proširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com