Kompletan pregled kože

Kompletan pregled kože predstavlja preventivni pregled tokom koga specijalista dermato-venerolog pregleda kompletnu površinu kože i vidljivih sluzokoža kliničkim pregledom. Cilj pregleda je rano otkrivanje zloćudnih tumora kože.

Pacijent se pregleda u donjem vešu, da bi mogla da se adekvatno pregleda cela koža, u stojećem ili ležećem položaju. Pregled se sastoji od detaljnog posmatranja i analize kože i promena na njoj, golim okom i dermoskopom, koji daje detaljniju sliku pojedinih promena. Kada se koristi dermoskop, staklenom površinom direktno se naslanja se na kožu pacijenta i posmatraju nađene promene. Pregled traje od 15 do 30 min, u zavisnosti od stanja kože i broja promena.

Kontrola stanja kože i prisutnih promena kod osoba koje nemaju suspektne promene vrši se u razmacima od jedne do tri godine, dok se kod osoba sa povećanim rizikom od nastanka maligniteta kože (izlaganje suncu, profesionalni rizik, sumnjive promene, terapija određenim lekovima) pregled vrši shodno potrebi i savetu dermatologa.

ZAKAŽITE PREGLED

kod dermatologa

Biopsija kože

Šta je biopsija kože? Čime se radi? Šta je indikacija? Kako se radi? Koje su nuspojave? Šta posle?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: