Laserska terapija ožiljaka

Problem: Ožiljci
Rešenje: Laserska terapija ožiljaka

Naša koža ima zaštitnu funkciju: čuva nas od uticaja spoljašnje sredine. Ukoliko na njoj dođe do bilo kakve povrede – posekotine, razderotine, opekotine…, prirodno se pokreće proces zarastanja. Na ozleđenom mestu formira se novo tkivo, međutim, ono je drugačijih karakteristika od zdravog tkiva. Često je lošijeg kvaliteta. Na primer, manje je otporno na sunčevo zračenje, ne sadrži folikule dlačica, znojne žlezde itd.

Osim toga, ožiljak se i vizuelno razlikuje od okolnog tkiva – drugačije je boje, može biti reljefan, najčešće je tvrđi od ostale kože, ponekad bolan. Sve to, u zavisnosti od mesta na telu na kojem se nalazi, izaziva i psihološke probleme – potrebu da se ožiljak krije kako bi se izbegla nezgodna pitanja okoline, koja mogu neprestano vraćati ozleđenu osobu na traumatični događaj.

Neke od najčešćih vrsta ožiljaka jesu: Hipertrofični, koji se javlja u granicama ranije povrede, zadebljao je, crven i bolan, ali vremenom postaje manje uočljiv. Kelodini ožiljak prevazilazi granice povrede, takođe je zadebljao, crven i bolan, a vremenom se ne smanjuje. Tu su zatim i linearni ožiljci, koji nastaju nakon operacije; glatki – do kojih dolazi posle lakših opekotina; reljefni – oni koji se javljaju nakon dubokih opekotina itd. Najčešće ožiljci predstavljaju kombinaciju više podvrsta.

Ožiljak treba tretirati, prateći uputstva lekara, odmah nakon procesa zarastanja, odnosno, vađenja konaca. Međutim, nakon maturacije, tj. sazrevanja ožiljka, kada on dobije svoj konačan oblik, moguće je povrći se i estetskim tretmanima koji će umanjiti njegovu vidljivost.

Savremena, efikasna i minimalno invazivna intervencija je lasersko uklanjanje ožiljaka, tokom koje se uklanja samo tkivo ožiljka, uz istovremeno stvaranje novog kolagena, pa se deluje na izgled i veličinu ožiljka – od crvenog, debelog, uzdignutog ožiljka nastaje tanji, beličastiji, u nivou kože.

Sve detalje o tretmanu saznajte ovde  >>>.

ZAKAŽITE PREGLED

Depilacija

Depilacija

Koji su najčešći razlozi za lasersku epilaciju? Kako izgleda tretman?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com