Lasersko lečenje akni i ožiljaka od akni

Šta je lasersko lečenje akni i ožiljaka od akni?

Jedinstveni protokol za lečenje akni omogućava konačno rešenje ovog problema – Nd: Yag laser prodire u tkivo efikasno delujući na preterano lučenje žlezda i smanjuje mogućnost razvijanja novog zapaljenskog procesa, uz ubrzanje procesa zaceljivanja i stimulaciju remodeliranja kolagena, nakon čega se Er: Yag laserom deluje na gornje slojeve kože i blago, a vrlo precizno, skida ožiljno tkivo nastalo nakon pojave akni i stimuliše stvaranje novog kolagena u dermu, poboljšavajući teksturu i tonus kože.

Kome se preporučuje lasersko lečenje akni i ožiljaka od akni?

Svima koji imaju kako aktivne akne, tako i ožiljke kao posledice akni, bez obzira na starosnu dob. Intervencija se ne može raditi ukoliko postoji medikametozna terapija akni, te je kod lečenja aktivnog oblika akni neophodna konsultacija sa dermatologom.

Koje se sve regije mogu tretirati?

Sve regije na kojima se nalaze akne i ožiljci od akni – najčešće lice i vrat, ali i leđa, nadlaktice…

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Tretman se izvodi kombinacijom različitih modaliteta lasera u cilju dobijanja najboljih rezultata, prelaskom laserskog zraka po odabranoj regiji. Može da se oseti toplota i peckanje, ali se regija hladi i smanjuje neprijatnost. U slučajevima veoma izraženih akni i ožiljaka, može se aplikovati lokalna anestezija nanošenjem kreme za anesteziju.

Koliko tretmana je neophodno?

Broj tertmana zavisi od količine akni i starosti ožiljaka, kao i stanja i osobine kože. Najčešće za optimalni efekat treba između 6 i 8 tretmana, ali broj može značajno varirati.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Potrebno je pridržavati se adekvatne nege preporučene od strane lekara, uz menjanje načina ishrane, te redovne fizičke aktivnosti, u cilju smanjenja ponovne pojave akni. Neposredno nakon tretmana potrebno je izbegavati sunce, a u narednom periodu redovno aplikovati kreme sa visokim SPF i štiti regiju lakom odećom.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Redovnom negom i pravilnom ishranom u cilju smanjenja mogućnosti ponovne pojave akni, uz mogućnost redovnog laserskog čišćenja kože. Laserska terapija akni se može ponavljati, po potrebi.

ZAKAŽITE PREGLED

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com