Lasersko lečenje akni i ožiljaka od akni

PROBLEM: Akne i ožiljci od akni
REŠENJE: Lasersko lečenje akni i ožiljaka od akni

Acnae vulgaris (obične akne) javljaju se kod mladih, u periodu puberteta, ali i u kasnijem životnom dobu. Posledica su prisustva određenog, genetski predisponiranog broja folikula pojačano osetljivih na dejstvo normalnog nivoa muških polnih hormona.

Lučenje i muških i ženskih polnih hormona kod dečaka i devojčica, u različitim koncentracijama, počinje u pubertetu. Kod predodređenih folikula dolazi do ubrzanog orožavanja, što dovodi do kumulacije loja i odumrlih kožnih ćelija, te dolazi do razmnožavanja bakterija (propione bacterium acnes) i, posledično, razvijanja zapaljenskog procesa.

Akne se mogu videti kao sitne, bele potkožne bubuljice (zatvoreni komedoni), gnojne bubuljce, crni otvoreni komedoni (miteseri) i/ili duboki, bolni potkožni čvorovi i ciste na koži lica, vrata, grudi, leđa i ramena (na ovim predelima koža ima najviše žlezda koje luče sebum – loj). Ukoliko se one ne tretiraju na pravi način, dolazi i do pojave ožiljaka.

Šta je rešenje? Lečenje akni obuhvata adekvatnu i pravovremenu upotrebu širokog spektra lokalnih neinvazivnih i invazivnih metoda, kao i sistemsku terapiju u kombinaciji sa adekvatnom negom kože i higijensko-dijetetskim režimom, a u zavisnosti od intenziteta promena i preferencije pacijenta. Laserska terapija akni pokazala se veoma uspešnom u saniranju ovog problema.

Detaljnije informacije o njoj saznajte ovde >>>.

 

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski piling

Laserski piling

Zašto je laserski piling odličan za mušku kožu? Kako deluje i koje su prednosti?

Laserska terapija kapilara

Laserska terapija kapilara

Šta su prošireni kapilari? Na kojim regijama se najčešće pojavljuju? Šta uzrokuje ovaj problem i pomoću kojeg lasera se on najefikasnije tretira?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com