Lasersko podmlađivanje kože lica i vrata

Šta je lasersko podmlađivanje kože lica i vrata?

Lasersko podmlađivanje kože lica i vrata je intervencija namenjena uklanjanju i ublažavanju tragova koje vreme i način života ostavljaju na nama – bora, finih linija, fleka. U tretmanima za podmlađivanje često se koriste hijaluronski filerimezoterapija i hemijski piling, kao i posebne vrste niti (Siluet niti), te tretman plazmom (PRP), sa ili bez lasera (PRP i laser – dobitna kobinacija).

Za razliku od filera laser deluje tako što aktivira sopstvene potencijale kože i na prirodan način podstiče podmlađivanje, dajući efekat zatezanja lica – liftinga, ujednačenog tena i sjaja, u svim životnim dobima.

Kome se preporučuje lasersko podmlađivanje kože lica i vrata?

Ka vraćanju sata unazad možemo krenuti već nakon pojave prvih znakova starenja, a laserska terapija kao rezultat ima podmlađen izgled, ujednačen ten i blistavu, zategnutu kožu.  Nakon intervencije nastavlja se stvaranje novog kolagena i njegova redistribucija, tako da se maksimalni efekat vidi posle dva do četiri meseca.

Koje se sve regije mogu tretirati laserskim podmlađivanjem?

Lice, vrat, dekolte, ruke… Ovim tretmanom moguće je delovati i na bore oko očiju, oko usana i nazolabijalne bore, a laser je i jedan od retkih modaliteta kojim se može uspešno sprovoditi podmlađivanje vrata. U kombinaciji sa dubinskim efektom zagrevanja, efekti su još izraženiji, jer time dolazi i do zatezanja kože, boljeg tonusa i „podizanja“ lica i vrata.

 Kako se izvodi lasersko podmlađivanje i koliko dugo traje tretman?

Kada se radi lasersko podmlađivanje lica, vrata, dekoltea i nadlanica kombinuju se različiti efekti dejstva lasera, u spektru od samo termalnog dejstva – neablativni efekat, za zatezanje kože, do ablativnog dejstva, za piling. Svetlost lasera deluje stimulativno na stvaranje novog kolagena, a staru kožu zateže i osvežava, dajući joj ujednačen ten.
Laserski piling uklanja nepravilnosti sa površinskog sloja kože, kao što su hiperpigmentacije, ožiljci, proširene pore, sitne bore, ožiljaka od akni.

Tokom intervencije, po odabranim regijama prelazi se se laserskim zracima. Moguće je osetiti toplotu, povremeno i peckanje, a sve vreme se koristi hlađenje, bez potrebe za anestezijom. Intervencija traje oko 1h.

Koliko tretmana je neophodno?

Zavisi od stanja i promena na koži, kao i od krajnjeg cilja, ali uglavnom se radi oko tri puta. Što se radi intenzivniji tretman, rezultati su bolji, ali i oporavak duže traje.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Nakon tretmana mogući su crvenilo i otok koji se povlače posle nekoliko dana, a koristi se krema sa visokim zaštitnim faktorom, uz nastavak nege prema preporuci dermatologa, u zavisnosti od tipa kože i načina života.

Postoji i dodatni tretman za stariju kožu – Fotona 4DTM

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Redovnom negom, izbegavanjem izaganja sunčevim zracima i redovnim ponavljanjem tretmana.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Laserski piling

Laserski piling

Kako deluje laserski piling? Koji su efekti? Da li je bolan? Koliko dugo traje crvenilo? Da li ima ljuštenja? Pogledajte video…

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com