Lasersko uklanjanje bradavica

Šta je lasersko uklanjenje bradavica?

Lasersko uklanjanje bradavica podrazumeva uklanjanje virusnih bradavica, benignih izraslina na koži čiji su glavni uzročnici virusi, a spadaju u grupu zaraznih oboljenja jer se mogu preneti kontaktom. Kada virus uđe u epitelne ćelije, on ih inficira i tako nastaju vidljive izrasline.

Kome se preporučuje lasersko uklanjanje bradavica?

Kandidati za ovaj tretman su svi ljudi koji na bilo kom delu tela imaju virusne bradavice.

Koje se regije mogu tretirati?

Najčešće se virusne bradavice javljaju na vratu, šakama i stopalima, ali i spoljašnjim genitalijama (kondilomi).

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Kako bi se promene na koži uklonile, energija lasera usmerava se direktno na tkivo i nekoliko puta se prelazi preko promene. Za intervenciju najčešće nije potrebna lokalna anestezija, osim u slučajevima kada su zahvaćene veće površine, ili su promene veće. Tretman se izvodi u lokalnoj anesteziji, uz primenu hlađenja tretirane regije, a traje najviše 30 minuta.

Koliko tretmana je neophodno?

Za uklanjanje vidljivih bradavica dovoljan je jedan tretman, ali virusi i dalje deluju, te je moguće da će bradavice nastaviti da izlaze. Potrebno je ponavljati tretman kad god se ponovo pojave jer je to jedini način da se ukolni virus.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Posle intervencije može doći do crvenila na mestu uklanjanja, a kod genitalnih bradavica nekad i do kratkotrajnog i slabog krvarenja koje nestaje za nekoliko sati. Moguće je peckanje u regiji koje brzo prolazi. Koža se neguje preporučenim kremama, uz održavanje higijene i izbegavanje izlaganja sunčevim zracima.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Kod polnih bradavica, korišćenjem kondoma pri odnosu, kod ostalih bradavica se ne može prevenirati eventualno ponovno izlaganje virusima, ali se bradavice mogu ponovo ukloniti.

ZAKAŽITE PREGLED

Mladeži

Mladeži

Šta je mladež? Kako prepoznati izmenjeni izgled mladeža? Koja je prevencija malignih tumora kože?

Akne

Akne

Kako nastaju akne? Da li se mogu lečiti? Koliko traje lečenje?

Kožne bradavice

Kožne bradavice

Koje vrste virusnih bradavica postoje? Kako izgledaju? Kako se uklanjanju?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com