Lasersko uklanjanje tamnih fleka na koži

Šta je lasersko uklanjanje tamnih fleka na koži?

Lasersko uklanjanje fleka i mrlja na koži bezbedna je i bezbolna metoda kojom se uspešno tretiraju hiperpigmentacije čak i najosetljivije kože, nastale kao posledica prekomernog izlaganja sunčevim ili UV zracima u solarijumu, staračke mrlje – solarni lentigo ili fleke nastale u trudnoći. Najpodložnije flekama su osobe svetle puti čija koža lako izgori na suncu. Neke pigmentacije ne mogu se sasvim ukloniti, ali im se izgled može ublažiti, a tretira se i okolna koža, da bi region bio ujednačenog izgleda.

Pre intervencije pigmentna promena se uvek mora detaljno pregledati i klasifikovati i tek nakon toga odlučiti o načinu i vrsti uklanjanja, jer se laserom kožna promena odstranjuje u celini, te nema mogućnosti da se odstranjeno tkivo pošalje na patohistološku pretragu.

Kome se preporučuje lasersko uklanjanje fleka?

Osobama sa flekama na koži, na različitim regijama.

Koje se sve regije mogu tretirati?

Sve regije na kojima postoje hiperpigmentacije – najčešće je to na koži ruku, potkolenica, stopala, te na licu. Sve su to regije koje su izložene suncu.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

U prvom delu intrevencije laserski snop se usmerava na tretirano područje, pigment selektivno apsorbuje svetlost, zagreva se i „razbija“ na manje celine koje se uklanjaju prilikom prirodnog perutanja kože. U drugom delu intervencije radi se frakcionirana ablacija predela fleke i okolne kože. Tokom intervencije oseća se blago peckanje.

Koliko tretmana je neophodno?

Broj tretmana zavisi od veličine promene, vrste pigmentacije i starosti i stanja kože, uglavnom između dva i četiri tretmana, u razmacima od mesec dana.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Najčešće se, kao reakcija na tretman, javlja crvenilo koje kod većine ljudi ubrzo nestaje. Moguć je i blagi otok koji nestaje u roku od nekoliko dana. Obavezna je redovna hidratacija i nega preporučenim kremama, korišćenje krema sa visokim SPF, kao i izbegavanje izlaganja sunčevim zracima, uz zaštitu odećom.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Redovnom negom, izbegavanjem izlaganja suncu i korišćenjem zaštite sa visokim SPF. Tamne mrlje se nekad mogu u potpunosti ukloniti, ali ponekad se mogu ponovo pojaviti.

ZAKAŽITE PREGLED

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com