Izostanak menstruacije

Lasersko uklanjanje ranice na grlicu materice

Imam 38 godina i pre desetak meseci mi je, nakon redovnog ginekološkog pregleda, rečeno da imam crvenilo na grliću materice. Nakon kolposkopije, papa testa i brisa (koji su bili uredni), doktorka mi je rekla da koristim propovag vaginalete, i to šest meseci. Pre mesec dana otišla sam na kontrolu, i rečeno mi je da se to crvenilo i dalje prisutno, čak i da se proširilo. Doktorka mi je predložila da uradim lasersko uklanjanje ranice. Šta mi Vi savetujete? Da li je ovo jedini način da se ta ranica ukloni?
Milica K. iz Kovilja

Poštovana Milice,

Ranice na grliću materice su promene u vidu “crvenih mrlja” koje se javljaju na sluzokoži grlića. Ove promene mogu biti bezopasne, ali treba istaći da su ranice na grliću materice odlična podloga za infekcije. Naročito ozbiljna je infekcija Humanim papilloma virusima (HPV virusima) koje mogu dovesti do razvoja karcinoma grlića materice. Ukoliko postoji “ranica” na grliću pored Papa brisa i kolposkopskog pregleda potrebno je uraditi i cervikalni bris sa HPV tipizacijom. Ako je Pаpа test uredan i HPV test negativan može se preporučiti nаstаvаk Pаpаnikolаu testiranja i HPV testirаnja na svаke tri godine. Ukoliko se u brisu detektuje prisustvo visokoonkogenih HPV virusa savetuje se lečenje promene. Ranice na grliću se mogu lečiti konzervativno – primenom vaginaleta, krioterapijom (zamrzavanjem), laserskom vaporizacijom (lasersko uklanjanje) ili pak hirurškim putem. Danas se sve više teži minimalno invazivnim procedurama kao što je laser vaporizacija. Sama intervencija je efikasna, kratkotrajna, gotovo bezbolna, ima nisku stopu komplikacija i vodi brzom oporavku. Nadam se da smo Vam pomogli i ukolonili neke nedoumice.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Laserska nega nogu i stopala

Laserska nega nogu i stopala

Kako se osloboditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja proširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com