Lasersko uklanjanje strija

Šta je lasersko uklanjanje strija?

Lasersko uklanjanje strija je najsavremenija i najefikasnija terapija strija, jer deluje na duboke slojeve kože, uklanja staro vezivno tkivo, stimuliše stvaranje kolagena, elastina i melanina, što dovodi do smanjenja dubine strija, izmene boje i smanjenja vildjivosti ili njihovog kompletnog uklanjanja.

Kome se preporučuje lasersko uklanjanje strija?

Svima koji imaju strije – ružičaste, crvene ili purpurne linije koje se pojavljuju najčešće na trbuhu, grudima, nadlakticama, zadnjici i butinama. Nakon izvesnog vremena one promene boju i postaju beličaste, sedefaste ili sivkaste. Kod svetlih žena strije su obično ružičaste, dok su kod žena sa tamnijim tenom obično svetlije od njihove kože. Njihov izgled i boja se razlikuju, a zavise od toga koliko dugo postoje, gde se nalaze, koji im je uzrok i kakav je tip kože. Pre intervencije lekar će proveriti izgled i stanje strija i proceniti da li je ova intervencija prikladna i kakvi su očekivani rezultati.

Koje se sve regije mogu tretirati?

Može da se radi na svim delovima tela – stomaku, kukovima, rukama, grudima i nogama. Ovom efikasnom, bezbolnom terapijom deluje se i na sveže i na stare strije, a istovremeno se može zatezati i koža prednjeg trbušnog zida, koja je istezanjem izgubila elastičnost.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Laserskim zracima se prvo prelazi nekoliko puta preko svake strije, a potom preko celog stomaka. Moguće je osetiti toplinu i peckanje. Kod starijih strija se mora ići dublje i može se pojaviti i minimalno krvarenje. Nakon intervencije vidi se crvenilo i blag otok, koji prolazi uz pravilnu negu. U zavisnosti od veličine površine koja se tretira, intervencija traje između 20 i 90 minuta. Neposredno nakon intervencije moguće je nastaviti sa redovnim obavezama, ali je moguće da će se zatezanje i peckanje osećati nekoliko dana, uz pojavu manjih krastica.

Koliko tretmana je neophodno?

U najvećem broju slučajeva potrebno je 4 do 8 laserskih tretmana za postizanje maksimalnog učinka.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Nakon intervencije koža može biti otečena i crvena, što prođe za nekoliko dana. Na tretirano područje nanosi se krema koju preporuči lekar, a potrebno je izbegavati izlaganje suncu najmanje mesec dana, nakon čega se, ako se koža izlaže sunčevim zracima, nanosi krema sa visokim zaštitnim faktorom. Važno je imati realna očekivanja od intervencije, a broj intervencija zavisi od izraženosti i starosti strija.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Rezultat laserskog uklanjanja strija nije trenutan – rezultati postaju vidljiviji kroz nekoliko nedelja, pa i meseci, kako koža proizvodi novi kolagen i elastin. Strije postaju bleđe i bojom se postepeno prilagođavaju tonu ostatka kože. Efekat intervencije zavisi od starosti strija, njihovog intenziteta i tipa kože, kao i broja intervencija. Starije i deblje strije teže se uklanjaju od svežih i tanjih.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Fileri

Fileri

Kome su namenjeni fileri? Kako izgleda tretman? Koje su kontraindikacije? Pogledajte video…

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com