Lasersko uklanjanje tamnih fleka na koži

PROBLEM: Tamne fleke na koži
REŠENJE: Lasersko uklanjanje tamnih fleka sa kože

Hiperpigmentacije su potamneli delovi kože različitog oblika i veličine, čija boja može varirati od svetlobraon do crne. Posledica su prekomerne proizvodnje melanina na određenim delovima kože, što može biti uzrokovano nizom različitih faktora: prekomernim izlaganjem suncu, genetskim faktorima, hormonskim uticajima, starosnom dobi, ali i povredama i zapaljenskim procesima na koži.

Fleke i mrlje javljaju se i na licu (čelu, nosu, obrazima) i na telu (šakama, ramenima, potkolenicama, stopalima…). Češće su kod osoba svetle puti čija koža lako izgori na suncu. Kada je o hiperpigmentacijama reč, svakako većem riziku izložene su osobe čije zanimanje podrazumeva rad na otvorenom, kao i kontakt sa različitim hemikalijama.

Šta je rešenje? Lasersko uklanjanje fleka i mrlja na koži jedno je od najefikasnijih i najbezbednijih rešenja u tretiranju ovog problema. Ipak, neke pigmentacije ne mogu se sasvim ukloniti, ali im se izgled može ublažiti. Svakako, tretira se i okolna koža kako bi region bio ujednačenog izgleda.

Naravno, pre intervencije pigmentna promena se uvek mora detaljno pregledati i klasifikovati i tek nakon toga odlučiti o načinu i vrsti uklanjanja.

Više informacija o laserskom uklanjanju fleka i mrlja potražite ovde >>>.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski piling

Laserski piling

Zašto je laserski piling odličan za mušku kožu? Kako deluje i koje su prednosti?

Laserska terapija kapilara

Laserska terapija kapilara

Šta su prošireni kapilari? Na kojim regijama se najčešće pojavljuju? Šta uzrokuje ovaj problem i pomoću kojeg lasera se on najefikasnije tretira?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com