Lasersko zatezanje velikih usana (labia)

Velike i male usne su kožni nabori koji okružuju vulvu žene. Njihova funkcija je da štite ulaz u vaginu. Izgled velikih i malih usana se menja tokom razvoja žene – prolazi kroz različite faze i vrlo je individualan, nema “pogrešnog” i “lošeg” – koliko ima žena, toliko ima i različitog izgleda velikih, malih usana i vulve… Ipak, neke žene ne vole izgled svoje vulve i malih i veliih usana – nekima su pretamne, nekima prevelike, nekima opuštene, namreškane… nekim zaista smetaju pri odnosu, a nekima se samo ne sviđaju.

Nekada je jedina opcija za ulepšavanje vulve i labija bila hirurška labiolastika – prava operacija, sa šavovima i oporavkom i svim nuzpojavama i rizicima koje nosi. I danas je to jedino rešenje za prevelike labije koje objektivno smetaju pri odnosu i životu – vide se  u kupaćem kostimu, čak i kroz pantalone… tada se mora izmeniti izgled i veličina odstranjivanjem delova tkiva. Za sve one slučajeve, medjutim, kod kojih su potrebne suptilne promene izbeljivanja, zatezanja, blagog uvećanja i podizanja velikih usna vulve, uz poboljšanje opšteg izgleda danas postoji neinvazivni metod, bez skalpela, isecanja, krvarenja, ožiljaka i oporavka – lasersko zatezanje velikih usana. Koristi se erbijumski laser koji deluje na površinu kože, koju zateže i čini glatkom, te na nešto dublje strukture neposredno ispod kože, gde deluje na kolagen, remodelira ga i stimulacijom ćelija stvara novi. Rezultat – zatezanje velikih usana, koje dobijaju čvrstinu i mladalački izgled, glatku površinu i mekoću.

Intervencija nije bolna, traje kratko, nema nuzpojava ni komplikacija, a neposredno posle nje se može vratiti svakodnevnom životu. Može se raditi sama, a može se kombinovati i sa laserskom terapijom zatezanja vagine, laserskom terapijom opuštanja prednjeg zida vagine, uklanjanjem ožiljka od epizotomije, kao i sa laserskom epilacijom intimne regije. Uspeh interevncije zavisi od inicijalnog izgleda velikih usana, kao i starosti, te je pre intervencije potrebno posavetovati se sa lekarom i razmotriti sve mogućnosti.

ZAKAŽITE PREGLED

Problem: Prevelike labije
Rešenje: Lasersko zatezanje labija

Šta su velike i male usne i kakva je njihova funkcija? Velike i male usne kožni su nabori koji okružuju vulvu žene. Njihova funkcija je da štite ulaz u vaginu. Izgled velikih i malih usana menja se tokom razvoja žene, prolazi kroz različite faze i vrlo je...

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: