LLETZ LOOP

LLETZ LOOP (large loop excision of the transformation zone – opsecanje transformacione zone) predstavlja uklanjanje površinskog sloja grlića materice, u cilju rešavanje promena na grliću nastalih kao posledica infekcija ili nakon porođaja. Indikacija za intervenciju postavlja se nakon dobijanja rezultata Papanicolau brisa, kolposkopije ili ako ima subjektivnih smetnji – pojačanog sekreta koji ne prolazi posle lečenja, postojanja „ranice“ koja ne prolazi ni nakon lečenja, krvarenja nakon odnosa…

Intervencija se radi tako što se radiotalasima, tankom žicom skine tanak površinski sloj grlića, vrlo precizno i uz minimalno krvarenje. Kada se ukloni željeni deo, šalje se na patohistološke pretrage. Intervencija traje između 5 i 10 minuta, može biti u lokalnoj ili opštoj anesteziji.

Nakon intervencije se može nastaviti sa normalnim aktivnostima, od nuzpojava može doći do oskudne sukrvice neposredno nakon intervencije i nekoliko dana posle nje.

Intervencija je brza, efikasna i sigurna, bez značajnijih nuzopojava i komplikacija.

ZAKAŽITE PREGLED

Odlaganje menstruacije

Odlaganje menstruacije

Kako se odlaže menstuacija? Koliko dugo se može odložiti? Hoće li biti posledica?

Bris vagine

Bris vagine

Zašto kontrolišemo stepen čistoće vagine, kako se klasifikuje i koji još brisevi postoje?

Kolposkopija

Kolposkopija

Šta je kolposkopija i kako se radi? Kako izgleda pregled?

Papanikolau bris

Papanikolau bris

Zašto se radi Papanikolau bris? Kako se klasifikuje nalaz i koji nalaz je dobar?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com