Međunarodni edukativni kurs iz primene lasera u ginekologiji

Međunarodni edukativni kurs o primeni lasera u terapiji stres urinarne inkontinencije, lečenja genitourinarnog sindroma u menopauzi i opuštanja zidova vagine, održan je u petak, 20. novembra 2015. godine u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, a organizovali smo ga u saradnji sa Odborom za kontinuiranu medicinsku edukaciju Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva.

Predavači na kursu bili su prof. dr Aleksandra Novakov Mikić (Poliklinika „Novakov et al“, Medicinski fakultet, Novi Sad), prof. dr Srđan Đurđević (Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Klinički centar Vojvodine, Medicinski fakultet, Novi Sad), prof. dr Adolf Lukanović (Klinika za ginekologiju i akušerstvo, KCS, Ljubljana, Slovenija), doc. dr Svetlana Janković Ražnatović (GAK „Narodni front“, Medicinski fakultet, Beograd), ing el. Zdenko Vižintin (Fotona, Ljubljana).

Ovom međunarodnom kursu prisustvovalo je preko sto ginekologa, a teme su obuhvatale primenu laserske terapije u lečenju stres urinarne inkontinencije, što je problem koji pogađa preko 30% žena starijih od 50 godina, kao i terapiju laserom kod genitourinarnog sindroma u menopauzi, koji obuhvata suvoću vagine, svrab, česte infekcije i bolne odnose. Laserska terapija je vrlo efikasna i u terapiji opuštenih zidova vagine nakon porođaja, kao prevencija problema spuštanja bešike i nevoljnog oticanja urina pri naporu, ali koristi i za poboljšanje uživanja u intimnim odnosima oba partnera.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com