Mezoterapija

Šta podrazumeva mezoterapija?

Suvoća muške kože može biti posledica nedovoljne hidracije, izlaganja suncu i vetru, stresa ali i muških hormona. Mezoterapija je odličan način da se u kožu ubace vitamisnki kokteli – to je minimalno invazivna intervencija za regeneraciju kože, gde se, uz pomoć tankih iglica, u gornje slojeve kože aplikuju različiti aktivni sastojci – mezokokteli. Oni mogu biti bogati hijaluronskom kiselinom, vitaminima, mineralima i antioksidansima koji podstiču ćelije na produkciju kolagena, elastina i štite ćelije od oštećenja slobodnim radikalima.

Proces starenja se znatno usporava, a novonastali kolagen i elastin koži daju blistav i zdrav izgled.

Efekti su vidljivi neposredno posle tretmana – koža je sveža i dubinski hidrirana, bolji je tonus kože i vidljivo je zategnutija, veća je elastičnost kože i izgleda mlađe, smanjuje se dubina bora, a nestaju površne bore i linije, jačaju zidovi kapilara, i oni postaju manje vidljivi na koži.

Ko je kandidat za mezoterapiju?

Svi koji žele da nahrane kožu i omoguće joj dodatnu negu – a da se ne vidi da su nešto radili, samo da deluju odmorno i naspavano. Mezoterapija se može raditi u svim životnim dobima, može se početi čak i u dvadesetim godinama, u sklopu nege kože, čime se osigurava adekvatna ishrana i hidratacija kože i usporava proces starenja.

Koje se sve regije mogu tretirati pomoću mezoterapije?

Celo lice, vrat, dekolte, nadlanice…gde god je potrebna dodatna nega. Može se kombinovati sa mezoterapijom za podočnjake, te sa laserskim uklanjanjem crvenila, kao i sa drugim metodama podmladjivanja, hidratacije i revitalizacije.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Na prethodno očišćenu kožu nanosi se anestetik krem, da bi aplikovanje koktela bilo u potpunosti bezbolno. Tretman se izvodi tankim mikroiglicama, a prilikom svakog uboda ostavlja se mala količina koktela, koja omogućava da se aktivne supstance ravnomerno rasporede po unutrašnjosti kože. U zavisnosti od regije koja se tretira, traje izmedju 15 i 45 minuta.

Koliko tretmana je neophodno?

U zavisnosti od stanja kože izvodi se serija od 2 do 3 tretmana na 10-15 dana,

Da li je nakon tretmana neophodno sprovoditi neki poseban režim nege?

Posle tretmana moguća je pojava crvenila i sitnih hematoma na mestu uboda, a koža se neguje prema preporuci lekara.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Serija se može ponoviti za 6 do 12 meseci, ili se može raditi jedan tretman održavanja, jednom u dva meseca.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski piling

Laserski piling

Zašto je laserski piling odličan za mušku kožu? Kako deluje i koje su prednosti?

Laserska terapija kapilara

Laserska terapija kapilara

Šta su prošireni kapilari? Na kojim regijama se najčešće pojavljuju? Šta uzrokuje ovaj problem i pomoću kojeg lasera se on najefikasnije tretira?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com