Mezoterapija podočnjaka

PROBLEM: Podočnjaci
REŠENJE: Mezoterapija podočnjaka

Pojava tamnih kolutova i kesica u predelu oko očiju problem je koji podjednako često pogađa i muškarce i žene, doprinosi umornijem i starijem izgledu, te pogubno utiče na samopouzdanje.

Koža na ovom području znatno je tanja i u njoj je stacionirano mnogo malih krvnih sudova i limfnih žlezda. Ukoliko telo ne dobija dovoljno kiseonika i tečnosti, krv cirkuliše mnogo sporije, tamnije je boje, a krvni sudovi počinju da se naziru ispod izuzetno tanke kože. Podočnjaci mogu imati braon ili plavu boju, što svakako zavisi od tipa kože.

Uzročnici ovog problema su različiti. Podočnjaci mogu biti stanje koje se nasleđuje, posledica nakupljanja vode u organizmu (hormonski status, oboljenje bubrega…), kao i gubitka masnog tkiva u gornjem delu obraza, zatim alergija i dermatitisa, stresa i određenih životnih navika (premalo sna, neuravnotežene ishrane, konzumiranja alkohola, cigareta, višesatnog sedenja ispred monitora računara…).

Šta je rešenje? Korigovanje nezdravih životnih navika može biti od velike pomoći. Takođe, veoma je važno isključiti i određene zdravstvene probleme koji mogu izazvati pojavu podočnjaka. U tretiranju ovog problema idealnim se pokazao mezoterapijski tretman koji pospešuje cirkulaciju, jača krvne sudove i ubrzava limfnu drenažu, čime se tečnost nakupljena ispod oka adekvatno drenira a kesice ispod oka resorbuju.

Više o ovoj metodi saznajte ovde >>>.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski piling

Laserski piling

Zašto je laserski piling odličan za mušku kožu? Kako deluje i koje su prednosti?

Laserska terapija kapilara

Laserska terapija kapilara

Šta su prošireni kapilari? Na kojim regijama se najčešće pojavljuju? Šta uzrokuje ovaj problem i pomoću kojeg lasera se on najefikasnije tretira?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com