Moj razlog za epilaciju? Ljubav!

Još pre puberteta imao sam jasno vidljive, crne malje po nogama i rukama, a u pubertetu su se one proširile i na grudi, pa čak i na ramena i gornji deo leđa.

Inače sam veoma svetle puti, teško pocrnim pa su malje baš upadljive. Naravno, kao što svaki pubertetija nađe nešto na svom telu što mu se ne dopada, tako su meni fiksacija bile one – dugačke tamne dlake. Na rukama i nogama još sam nekako i mogao da se pomirim sa njima, ali na grudima, a posebno one na leđima, užasavale su me do te mere da sam u početku izbegavao ne samo da se na plaži pojavljujem bez majice, nego i presvlačenje u svlačionici pre treninga. Ali, uvek sam bio jak karakter pa sam tako uspeo i da prevaziđem odbojnost prema maljama.

Nakon jednog razgovora sa ocem kroz koji je on provukao da su to samo muški hormoni na delu, ništa čega bi trebalo da se stidim, rekao sam sebi: “Takav sam, kakav sam, a kome se ne dopada, ne mora da gleda”, i ponašao se kao da se osećam potpuno komotno u svom telu. Mislim da je ta formula i upalila, tako da sam se vrlo brzo nakon početne pubertetske zbunjenosti osetio “svoj na svome”. Više mi nije bio problem da se skinem ni pred devojkama na plaži, a moje malje nikada niko nije iskomentarisao, verovatno zahvaljujući mojoj samouverenosti.

Međutim, više od deceniju kasnije, malje su ponovo postale problem. U to vreme upoznao sam svoju sadašnju suprugu. Mislim da sam od samog početka, od prvog izlaska, znao da je ona “ta” – moja buduća žena. Malo je reći da sam bio lud za njom. Svaki izlazak bio je sve bolji, a vremenom je i seksualna tenzija između nas rasla – sve do prvog pokušaja da budemo intimni.

Naime, kada sam se skinuo, zapazio sam neprijatno iznenađenje na njenom licu, ali nisam tome pridavao previše značaja. Za razliku od kompletne naše komunikacije i govora tela, intimni odnosi su bili, razočaravajuće mlaki. Srećom, moja današnja supruga, vrlo je otvorena osoba, tako da mi je već nakon nekoliko nedelja rekla u čemu je problem.

Smetale su joj moje malje. U prvi mah bio sam povređen, mislio sam da, kada je prava ljubav u pitanju, takve sitnice ne mogu biti smetnja. Srećom, nakon što sam trezveno razmislio, zaključio sam da bi bilo apsolutno nerazumno da u dvadeset prvom veku dozvolim da me nekoliko dlačica učine nesrećnim.

I, uz njen savet, odlučio sam se na epilaciju malja prvo sa leđa, a zatim i sa grudi. Nikada nisam zažalio.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com