Pojačan sekret u trudnoći

Vrlo čest problem u trudnoći je pojačan sekret, sa ili bez infekcije.

Ako je sekret samo pojačan, a nema izmenjenog izgleda, mirisa, niti ima problema tokom odnosa ili pri mokrenju, nema potrebe za daljom terapijom.

Kadgod je sekret izmenjen, u smislu izmene mirisa ili izgleda, praćen svrabom ili pečenjem, potrebno je uzeti bris i analizirati postojanje eventualne infekcije. Obično se u terapiji vaginalnih infekcija koriste vaginalete – u slučaju gljivičnih infekcija butokonazol (C), klotrimazol (C), mikonazol (C), tiokonazol (C), kod infekcije Trihomonas vaginalisom i bakterijske vaginoze metronidazol (B), te u slučaju drugih infekcija vaginalete širokog spektra kod kojih uvek treba proveriti sastav i pre upotrebe se savetovati sa lekarom, bez obzira što se mogu kupiti u slobodnoj prodaji.

ZAKAŽITE PREGLED

Trudnoća i proširene vene

Trudnoća i proširene vene

Zašto je važno obratiti pažnju na proširene vene u trudnoći? Kako prevenirati njihovu pojavu? Kako odabrati prave medicinske kompresivne čarape?

Bolovi u leđima u trudnoći

Bolovi u leđima u trudnoći

Zašto je bol u donjem delu leđa čest u trudnoći? Da li je bol koji se širi ka nozi opasan? Sme li masaža?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com