Izostanak menstruacije

Primetila sam da imam znatno uvećan sekret, uz spoljni svrab i peckanje

U poslednjih 10 -tak dana primetila sam da imam znatno uvećan sekret, uz spoljni svrab i peckanje, svakim danom sve više se taloži neka sirasta struktura koju i kada i uklonim – posle nekoliko sati ponovo se stvori, i čini mi se da je svaki put sve više i više. Na šta ukazuju ovi simptomi? Šta mi preporučujete da uradim?
Hvala unapred na odgovoru, Tamara B.

Poštovana Tamara,

Vaginalni sekret je tečnost koju luče žlezde vaginalne sluzokože i grlića materice i ima važnu ulogu u održavanju čistoće vagine i sprečava nastanak infekcija. Vaginalna sredina ( PH vagine) je kisela i ta kiselost se menja pod uticajem hormona, tokom seksualnog odnosa, trudnoće, pre i nakon menstruacije, prekomernim korišćenjem alkalnih (baznih) gelova i sapuna za intimnu negu i higijenu i kod pada imuniteta.

Tada je vagina sklona razmnožavanju patogenih bakterija i razvoju infekcije. Pojačan vaginalni sekret, svrab, peckanje i osećaj nelagodnosti unutar vagine u najvećem broju slučajeva ukazuju na iritaciju sluznice vagine ili vaginalnu infekciju. Obzirom na tegobe koje navodite najverovatnije je da se radi o vaginalnoj kandijazi. Vaginalna kandidijaza predstavlja infekciju vagine gljivicom Candida albicans.

Preporučujemo da se javite vašem ginekologu na pregled. Nakon pregleda i rezultata mikroskopskog pregleda vaginalnog sekreta ustanoviće se tačan uzročnik infekcije, te na osnovu toga će Vam se propisati adekvatna terapija.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Laserska nega nogu i stopala

Laserska nega nogu i stopala

Kako se osloboditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja proširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com