Početna » Estetika intime » Problem - Rešenje » Problem: Nevoljno oticanje urina pri naporu
Rešenje: Laserska terapija nevoljnog oticanja urina – IncontiLase

Problem: Nevoljno oticanje urina pri naporu
Rešenje: Laserska terapija nevoljnog oticanja urina – IncontiLase

Šta je laserska terapija nevoljnog oticanja urina i kome se preporučuje?

Najsavremeniji metod lečenja opuštenih zidova vagine, početnih i srednje teških slučajeva nevoljnog oticanja urina jeste laserska intervencija. Ova vrsta intervencije radi se i zbog prevencije problema nevoljnog oticanja urina, a njena prednost je to što je neinvazivna, potpuno bezbolna, traje svega oko dvadesetak minuta, nema neželjenih posledica, kao ni perioda oporavka – neposredno posle intervencije odlazi se kući, bez ikakvih tegoba. Intervencija se ne preporučuje kod teških spadova i prolapsa materice i drugih tipova urinarne inkotninencije.

Kako izgleda intervencija?

Laser deluje tako što se njegovim toplotnim i svetlosnim efektom bezbolno deluje na tkivo zidova vagine, tačnije na kolagen vezivnog tkiva, čime dolazi do stvaranja novog kolagena tokom vremena, uz dodatno remodelovanje i novog i starog. Rezultat ovog dejstva je zatezanje i podizanje prednjeg zida vagine, stvaranje podrške uretri i bešici, zatezanje zidova vagine i smanjenje njenog prečnika.

Intervencija je vrlo jednostavna – u vaginu se stavi posebni spekulum, a u njega i laserski nastavak. Tokom sledećih dvadesetak minuta se, slanjem svetlosno toplotnih pulseva, deluje na vezivno tkivo vagine. Prvo se sa nekoliko prelaza deluje na prednji zid vagine, a potom na kompletnu njenu širinu. Ovu intervenciju neophodno je da izvodi sertifikovani ginekolog koji će, pre nego što je uradi, obaviti detaljan razgovor sa pacijentkinjom i doneti odluku koji model je najbolji za nju.

Da li je nakon tretmana neophodna posebna nega?

Najveća prednost laserske terapije jeste to što nema sečenja tkiva, pa samim tim ni šivenja i ožiljaka Ona ne zahteva posebnu pripremu niti upotrebu lekova. Neposredno posle intervencije žena se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, uz poštovanje lekarskih saveta koje dobije – da u naredne dve nedelje izbegava seksualne odnose, kao i dizanje težeg tereta, jer se na taj način obezbeđuje stvaranje novog kolagena i njegovo remodelovanje. Nakon intervencije savetuje se i dalje jačanje mišića poda karlice Kegelovim vežbama, kako bi se poveaćala i efikasnost tretmana.

Koliko intervencija je potrebno?

Intervencija se može raditi jednom ili dva puta, u razmaku od 4 do 6 nedelja, u zavisnosti od uspeha prve intervencije. Klinička ispitivanja pokazala su vrlo visoku uspešnost – oko 90% pacijenata kaže da osećaju veoma značajno poboljšanje tri meseca nakon intervencije, a čak 70% njih nema više nikakve tegobe. Kako će se se regeneracija tkiva odvijati vrlo je individualno – nekad efekti mogu da budu trenutni, nekada je potrebno vreme. Rezultati su najbolji kod mlađih žena, kod kojih tegobe nisu dugotrajne i nije došlo do velikih pomeranja samih organa, ali i kod većine starijih žena, kod kojih je manja mogućnost stvaranja kolagena, dolazi do poboljšanja simptoma, što ispunjava osnovni cilj – veliko povećanje kvaliteta života bez stalnog stida i osećaja vlage.

Pogledajte video kako izgleda intervencija i koji su efekti.

[yuzo_related]

ZAKAŽITE PREGLED

Problem: Prevelike labijeRešenje: Lasersko zatezanje labija

Problem: Prevelike labije
Rešenje: Lasersko zatezanje labija

Šta su velike i male usne i kakva je njihova funkcija? Velike i male usne kožni su nabori koji okružuju vulvu žene. Njihova funkcija je da štite ulaz u vaginu. Izgled velikih i malih usana menja se tokom razvoja žene, prolazi kroz različite faze i vrlo je...

Problem: KondilomiRešenje: Lasersko uklanjanje kondiloma

Problem: Kondilomi
Rešenje: Lasersko uklanjanje kondiloma

Šta su kodilomi? Kondilomi (genitalne bradavice) su seksualno prenosivo oboljenje koje se manifestuje pojavom bradavičastih izraslina na genitalnim organima i oko analnog otvora. Mogu da se prošire i na vaginu i ka pubičnom predelu. Javljaju se kod oko 1% seksualno...

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com