Početna » Estetika intime » Problem - Rešenje » Problem: Suvoća vagine
Rešenje: Lasersko podmladovanje vagine – RenovaLase

Problem: Suvoća vagine
Rešenje: Lasersko podmladovanje vagine – RenovaLase

Šta je suvoća vagine?

Suvoća vagine je česta pojava u perimenopauzi i kada nastupi menopauza, kao i kod žena koje su bile na terapiji karcinoma dojke, te ginekoloških karcinoma kod kojih su odstranjeni jajnici. Osim neprijatnog osećaja, koji je prisutan sve vreme, postoji i problem vrlo bolnih intimnih odnosa, što svakako narušava kvalitet života.

Šta se sve koristi u terapiji suvoće vagine?

U terapiji suvoće vagine moguće je koristiti lubrikante, te sistemsku i lokalnu hormonsku terapiju, kao i alternativne terapije. Takođe, primenjuje se i Er: Yag laser koji stimuliše ćelije sluzokože vagine, pospešuje njenu hidriranost i vlažnost, tj. laserska terapija suvoće vagine – IntimaLase.

Kako izgleda intervencija i koliko traje?

Za intervenciju je potreban uredan nalaz Papanikolau testa i vaginalnog brisa. Postupak se izvodi tako što se unutar vagine postavlja staklena cev u koju se uvodi laserski nastavak. Laserom se tretira kompletan obim vagine, a potom i sluzokoža na ulazu u vaginu i predeo oko uretre. Intervencija je bezbolna i traje maksimalno 30 minuta. Nema nuspojava, te se pacijentkinja odmah može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Nekoliko dana nakon tretmana vaginalni sekret može biti pojačan. U narednih 10 do 14 dana nakon intervencije treba izbegavati seksualne odnose i dizanje težeg tereta. Ponekada lekar može prepisati i vaginalete.

Koliko intervencija je potrebno?

Savetuju se tri tretmana, u razmacima od po mesec dana. Maksimalan efekat vidljiv je tri meseca nakon poslednjeg tretmana.

[yuzo_related]

ZAKAŽITE PREGLED

Problem: Prevelike labijeRešenje: Lasersko zatezanje labija

Problem: Prevelike labije
Rešenje: Lasersko zatezanje labija

Šta su velike i male usne i kakva je njihova funkcija? Velike i male usne kožni su nabori koji okružuju vulvu žene. Njihova funkcija je da štite ulaz u vaginu. Izgled velikih i malih usana menja se tokom razvoja žene, prolazi kroz različite faze i vrlo je...

Problem: KondilomiRešenje: Lasersko uklanjanje kondiloma

Problem: Kondilomi
Rešenje: Lasersko uklanjanje kondiloma

Šta su kodilomi? Kondilomi (genitalne bradavice) su seksualno prenosivo oboljenje koje se manifestuje pojavom bradavičastih izraslina na genitalnim organima i oko analnog otvora. Mogu da se prošire i na vaginu i ka pubičnom predelu. Javljaju se kod oko 1% seksualno...

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com