PRP i laser – dobitna kombinacija

Šta podrazumeva kombinacija PRP i lasera?

PRP je skraćenica za „platelet-rich plasma“ – plazmu bogatu trombocitima. To je jedinstvena terapija koja koristi sopstvene potencijale organizma za regeneraciju, čime se započinju prirodni procesi podmlađivanja i regeneracije. PRP tretman podrazumeva centrifugiranje sopstvene krvi bogate trombocitima i faktorima rasta koji imaju vrlo značajnu ulogu u ubrzavanju procesa regeneracije kože. Nakon ubrizgavanja u kožu, stimuliše se reakcija matičnih ćelija i dolazi do podsticanja stvaranja novog kolagena, elastina i krvnih sudova. Na taj način se smanjuju znaci starenja kože.

Lasersko podmlađivanje kože lica i vrata, posebno 4D Fotona tretman intervencija je namenjena uklanjanju i ublažavanju tragova koje vreme i način života ostavljaju na nama, a deluje tako što aktivira sopstvene potencijale kože i na prirodan način podstiče podmlađivanje, stvarajući efekat zatezanja lica – liftinga, ujednačenog tena i sjaja. Prelaženjem lasera preko površine kože uklanjanju se gornji slojevi umorne, stare kože, nepravilnosti i nečistoća koje se na njoj nalaze i otkriva se svež, mlad i zategnut sloj čime se dobija blistav izgled lica.

Kome se preporučuje kombinacija PRP i lasera?

Svima koji žele maksimalne komplementarne i sinergističke efekte podmlađivanja kombinacijom dve moćne tehnike.

Koje se regije mogu tretirati kombinacijom PRP i lasera?

Lice, vrat, dekolte, ruke.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Prvo se laserom prelazi regija koja se odredi (samo lice, ili lice i vrat), uz stalno hlađenje kože, nakon čega se na regiju nanosi centrifugovana sopstvena krv sa koncentrovanim trombocitima i faktorima rasta. Tokom laserskog tretmana na koži se prave mikro kanali. PRP tretmanom se, po završenom laserskom tretmanu, u tako pripremljenu kožu ubacuje mnogo više hranljivih materija nego samo izolovanim PRP tretmanom. Zajedno ova dva tretmana traju do 120 minuta.

Koliko tretmana je neophodno?

Može se raditi PRP tretman neposredno nakon laserskog tretmana ili se napraviti mala pauza od nekoliko dana. Radi se jedan laserski tretman, uz jedan ili dva PRP tretmana.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Kožu je potrebno negovati prema savetu lekara, hidrirati je i hraniti nakon terapije laserom, a oporavak se skraćuje nakon PRP tretmana jer on smiruje kožu. Potrebno je izbegavati izlaganje sunčevim zracima neposredno nakon tretmana, a kasnije nastaviti odgovarajuću zaštitu odećom i kremama sa visokim SPF.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Odgovarajućom negom, izbegavanjem izlaganja suncu, te ponavljanjem tretmana, uz mogućnost uvođenja i drugih metoda – mezoterapije, filera ili odvojenim tretmanima 4D lasera i PRP.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Fileri

Fileri

Kome su namenjeni fileri? Kako izgleda tretman? Koje su kontraindikacije? Pogledajte video…

Hemijski piling

Hemijski piling

Kako deluje hemijski piling? Koje vrste hemijskog pilinga postoje? Kako se radi? Kada se radi?

Mezoterapija

Mezoterapija

Šta je mezoterapija? Koji su efekti? Kako se radi? Koliko treba tretmana? Kada početi?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com